Šport
0 ogledov

Bettini: Zmaga za slovo

bettini_main_reuters Žurnal24 main
Na kolesarski dirki Šest dni Milana sta se zmage veselila Joan Llaneras in Paolo Bettini, ki je pred tem hudo padel, vendar se mu je uspelo vrniti. Zdaj se dokončno poslavlja.
 

Preberite še ...

Bettini z glavo v zid
Bettini: Kariero končal v svojem slogu
Slovo Paola Bettinija

Italijanski kolesarski zvezdnik Paolo Bettini je končal svojo kariero. Po 20 letih kolesarjenja in 11 letih profesionalne kariere se je poslovil na dirki dvojic Šest dni Milana in to na način, ki pri njemu ni bil redek: z zmago. Skupaj s španskim kolegom in olimpijskim prvakom Joanom Llanerasom sta na dirkališču v Milanu zbrala največ točk, čeprav zaradi padca Bettinija nekaj časa nista tekmovala. Drugo mesto sta zasedla Italijan Filippo Pozzato in Avstralec Luke Roberts.

Čriček, kot je njegov vzdevek, ki je svoj odhod napovedal pred letošnjim svetovnim prvenstvom v Vareseju, je v svoji karieri na cestah po vsem svetu zbral 61 zmag, od tega je bil dvakrat svetovni in enkrat olimpijski prvak. "To so zelo čustveni trenutki, komaj zadržujem solze. Po 20 letih, ki sem jih preživel na kolesu, se bom verjetno težko privadil na normalno življenje. Upam, da ne bom zbolel. Prepričan sem, da bom pogrešal ljudi, ki so me v času športne kariere obkrožali," je potem, ko je zmagoslavno dvignil kolo, dejal 34-letnik iz La Californie.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.