Šport
23 ogledov

Bežal pred dirkalniki formule 1

delavec ob stezi singapur FIA ravnina EPA
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je pojasnila okoliščine incidenta, ki se je zgodil med dirko za VN Singapurja.

Pred povnovnim začetkom dirke v Singapurju, ki jo je uvodoma prekinila nesreča Nica Hülkenberga, se je na ravnini steze v Marini Bay znašel delavec ob dirkališču.

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je incident že vzela pod drobnogled in v uvodni izjavi sporočila, da delavec ni upošteval ustaljenega protokola, ki velja v primerih vstopa na cestišče. 

Pravilnik krovne avtomobilistične organizacije veleva, da mora vodstvo dirke pred znakom za ponovni start kar trikrat potrditi, da na stezi ni nobenega človeka. Po neuradnih informacijah, ki jih prenaša Autosport.com, pa delavec ni ravnal na lastno pest, ampak ga je na dirkališče poslal eden od njegovih nadrejenih, in to po tem, ko je vodstvo dirke potrdilo zeleno luč za nadaljevanje.

Posledice bi bile lahko katastrofalne, vendar se je na srečo vse skupaj končalo brez poškodb.

Predstavnik FIE je potrdil, da je ekipa delavcev ob stezi prekršila protokol. ''To jemljemo zelo resno. Ne želimo okriviti enega človeka. Naredili bomo vse, da se kaj takšnega ne ponovi več,'' je sporočila FIA.

Oglasil se je tudi šef Mercedesa Toto Wolff. ''Bilo je zelo nevarno. Treba je čestitati nadzornikom dirke, saj so zelo hitro uprizorili ponovni start. Prosili smo jih, da ne bi celo večnost preživeli za varnostnim avtom. Takšne stvari se dogajajo in vesel sem, da se ni nihče poškodoval,'' je dejal Wolff.

Delavcu se je najbolj približal Rosberg, ki je kot vodilni dirkač drvel po ravnini. ''Ko dirkaš s 300 km/h, je neprijeten občutek, ko ti nekdo teče čez progo. Poskrbel sem, da sem vozil previdno in počasi. Zagotovo sem izgubil nekaj časa,'' je dejal vodilni dirkač prvenstva F1. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.