Šport
67 ogledov

Bi pomivali posodo v Stožicah?

Jezeršek gostinstvo
1/12
Anže Petkovšek
Kuha. Postregli bodo kar 66 tisoč obrokov.

"Polno smo vključili vse dosedanje honorarne sodelavce in poiskali še lepo število novih. Osnovno ekipo tako dopolnjuje še približno sto dodatno zaposlenih profesionalcev v kuhinji, strežbi, skladišču, transportu in ne nazadnje v pomivalnicah," pravi Martin Jezeršek, direktor Jezeršek gostinstva, ki skrbi za ketering na Evropskem prvenstvu v košarki 2013.

Logistični zalogaj

Ponoči je največ dela v pomivalnici, zjutraj se že pere, reže, seklja pa tudi malo kuha – v Sori pri Medvodah namreč poteka le predpriprava jedi, na vsaki od petih lokacij EuroBasketa po Sloveniji pa imajo posebno hladilnico, ki je pravzaprav ogromen tovornjak, in montažne kuhinje, kjer se priprava zares dokonča.

V Stožicah, kjer bo potekal zaključni del, bodo imeli tudi pomivalnico. "Predvidena je priprava skupno 66 tisoč obrokov, ki se servirajo v kompleksnih časovnih in lokacijskih okvirjih," še pravi Jezeršek in dodaja, da sta največja izziva potrpežljivost in fleksibilnost.

Inšpekcija na delu

Ekipo ves čas spremlja tudi kuhinjski arhitekt, ki skrbi za postavitev, ki omogoča čim učinkovitejše delo. Na lokacijah so jih obiskale tudi pristojne inšpekcijske službe, imajo pa tudi svojo “notranjo” inšpekcijo, ki skrbi, da vse poteka kot dogovorjeno.

Ravni ponudbe so različne, saj strežejo VIP-gostom, poslovnim gostom, sodnikom, medijem in prostovoljcem. V Sori smo tako včeraj lahko "poškilili" v novinarski meni, v katerem so med drugim čevapčiči in džuveč.

Komentarjev 2
  • pesjan 13:11 06.september 2013.

    on ma veze _MOČNE_

  • kapibara 11:20 06.september 2013.

    Kako pa je spet glih Jezeršek prišel zraven...?? A mu je bil razpis na "roko" pisan- če je raspis sploh bil...??