Šport
29 ogledov

Biatlonce pričakala bela Pokljuka

Teja Gregorin
1/14
Žurnal24 main
Ker se je Pokljuka odela v belo, slovenski biatlonci lahko za novo sezono trenirajo na domačem prizorišču. "Na nekaterih poledenelih delih proge sem kot plesalka," je v smehu dejala Teja Gregorin.
Sneg je v teh dneh že preizkusil tudi Jakov Fak. "Na treningih mi gre v redu in telesno sem dobro pripravljen, le psihično sem ves čas obremenjen, ker še vedno nimam potrebnega soglasja iz Hrvaške biatlonske zveze. Kmalu bomo stopili v mesec november in to bi bil skrajni čas, da mi ga končno izdajo, da bom lahko v novi sezoni začel tekmovati pod slovensko zastavo."

"Če zapade sneg že oktobra, ga sprejmemo kot posebno darilo z neba. Zelo se ga razveselimo in je še kako dobrodošel. Za naše treninge je to le še dodana vrednost. Ker vrhunski tekmovalci ne potrebujejo dolgotrajnejšega prilagajanja na sneg, bomo lahko kar hitro prenesli intenzivnost tudi na smuči in jo stopnjevali. Velikih težav ali skrbi v tem trenutku nimamo in tudi zdravstveno stanje reprezentantov je v redu. Pomembno je, da morebitni izpadi ne vplivajo na proces treninga. Nekateri so glede na merjenja zadržali raven iz preteklih let, nekateri pa so tudi bistveno napredovali in tega se lahko pred sezono le veselimo," je dejal glavni trener A-ekipe Uroš Velepec.

Ugotovitvam o prvem snegu se je pridružil tudi najboljši slovenski biatlonec pretekle sezone Klemen Bauer. "Krasno, da je sneg prišel že tako zgodaj. Prehod s tekaških rolk mi ni povzročil nobenih preglavic, kar je le še dodaten dokaz, da jesenski trening na ledeniku ni nujen. Pravzaprav je sneg prišel kot naročen za zadnji del treninga pred tedenskim počitkom in obdobjem regeneracije. Pri streljanju na rolkah sem povečal konstantnost zadetkov in to zdaj prenašam še na smuči. Letos smo odpravili grobe napake in korigiramo le še manjše detajle, ki so pomembni za boljše strelske dosežke, kar je bil glavni cilj. Tek mi tudi v preteklih letih ni delal težav."

Najuspešnejša biatlonka Teja Gregorin pa se je na Pokljuki počutila kot baletka. "Ha, ha, res smo na nekaterih poledenelih delih proge kot plesalke. Vsekakor bolje tako, kot da bi morali potovati na priprave v kakšno mnogo bolj severno deželo. Zame je to že tretji trening na snegu in mi gre v redu. Ponavadi potrebujem nekaj več časa za privajanje, tokrat pa mi je hitro steklo in tudi streljanje gre v skladu z željami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.