Šport
22 ogledov

Biatlonci čakajo Kosa, nezaupnice Velepcu ni bilo

sport 06.03.12. Trenerji slovenske biatlon reprezentance, Kos, Racecic, Velepec, SLOVENIAN BIATHLON TEAMS
Slovenska biatlonska reprezentanca je trenutno brez trenerskega štaba. Strokovni svet bi moral na četrtkovi seji potrditi češkega strokovnjaka Tomáša Kosa za prvega trenerja, a je slednji sporočil, da po 14 letih zapušča Slovenijo in se vrača na Češko.

V slovenskem taboru upajo, da bodo s Tomášem Kosom vendarle našli dogovor, do naslednje seje 12. maja. Kot je povedal Tomaž Šušteršič, ki na zvezi skrbi za odnose z javnostmi, so na zvezi želeli Kosa za prvega moža stroke, slednji pa se še odloča tudi o ponudbi z rodne Češke, kjer je mesto prvega trenerja izredno uspešne reprezentance zapustil Ondřej Rybář. Ker je Kos pri svoji odločitvi še neodločen, ga bodo skušali prepričati, da v naslednjem obdobju vodi Jakova Faka, Tejo Gregorin in druščino.

Šušteršič pa je zavrnil tudi današnje poročanje Dnevnika, da naj bi tekmovalci izrekli nezaupnico dozdajšnjemu prvemu trenerju Urošu Velepcu. Sam pravi, da je šlo za odprt pogovor o stanju v ekipi, kjer so tekmovalci predstavili svoj pogled, potrdil je tudi določena nesoglasja, nikakor pa po njegovem mnenju ni šlo za nezaupnico. A prav zaradi razhajanj so želeli v vlogi prvega trenerja potrditi Kosa, a Velepec naj bi ostal med vodilnimi možmi slovenske stroke. Tudi nekateri člani četrtkovega sestanka so potrdili, da nikakor ne gre za večje spore na relaciji Velepec – tekmovalci, seveda pa so se v dolgoletnem sodelovanju nabrale tudi drobne, a premostljive težave.

"Kos najavil, da se vrača"

"Imeli smo pripravljen predlog strokovnega vodstva ekipe s Kosom v prvi vlogi, a tudi z Velepcem, o katerem seveda nismo mogli glasovati, ko je Kos najavil, da se vrača na Češko," je povedal Šušteršič. Slednji je dejal, da verjame, da bodo na koncu s Kosom vendarle našli dogovor.

Želja Kosa, da se vrne k družini na Češko, je razumljiva, sam pa še ni trdno odločen, kje bo nadaljeval kariero. Očitno ostaja tudi kanček možnosti, da ostane v Sloveniji. Še sredi tedna je zatrjeval, da ostaja v Sloveniji, v četrtek je sporočil drugačno informacijo.

Dnes: Kos ostaja v Sloveniji

Eden vodilnih čeških časnikov Dnes je prav v četrtek poročal, da Kos ostaja v Sloveniji tudi v naslednjem olimpijskem obdobju in da se ne bo pridružil češki vrsti.

"Trudili smo se, da se Tomáš Kos vrne iz Slovenije. Še prejšnji teden smo bili prepričani v to, a je dogovor v torek dokončno propadel. Kos ostaja v Sloveniji za daljše, olimpijsko obdobje," je časnik povzel managerja češke zveze Jirija Hamzo. Zdaj je na vrsti Kos, ki ima široko odprta vrata v obeh izbranih vrstah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.