Šport
16 ogledov

Biki najboljši v Ebel

salzburg_veselje_tacol Žurnal24 main
Veliki zmagovalci letošnjega razširjenega avstrijskega prvenstva so hokejisti Red Bull Salzburg, ki so v velikem finalu s 4:2 v zmagah premagali Black Wings Linz.

S torkovo šesto finalno tekmo se je končala sezona lige Ebel. Naslov avstrijskega prvaka si je priborila ekipa Red Bull Salzburg, ki je v Linzu po dveh podaljških premagala domače moštvo Black Wings Linz s 4:3 (1:2, 1:0, 1:1; 1:0) in tako slavila s skupnim izidom 4:2 v zmagah. Za Salzburžane je to tretji naslov v zadnjih štirih sezonah.

Končnica lige Ebel je postregla z dvema velikima preobratoma. V polfinalu so hokejisti Linza v dvoboju z Vienno Capitals zaostajali že z 0:3 v zmagah, a so nato dobili naslednje štiri tekme ter se uvrstili v veliki finale.

Njihovi tekmeci so bili Salzburžani – ti so v polfinalu odpravili presenečenje sezone, zagrebški Medveščak –, ki so odločilno serijo zelo slabo začeli in izgubili prvi dve tekmi. Nato pa so sledile štiri zaporedne zmage Rdečih bikov in Salzburg je prišel do tretjega naslova po letih 2007 in 2008. Lani so se naslova veselili v Celovcu.

Na tekmi v Linzu je bil zmagovalec znan šele po drugem podaljšku. Mož odločitve je bil Doug Lynch, ki je zmagoviti zadetek za Salzburg dosegel v 83. minuti.

Slovenska udeleženca razširjenega avstrijskega prvenstva Acroni Jesenice in Tilia Olimpija se v sezoni 2009/10 nista uvrstila v končnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.