Šport
8 ogledov

"Bil bi bebec, če ne bi ukrepal"

Zvone Šuvak ni želel govoriti o finančnem stanju kluba. Po naših informacijah na Žurnal24 main
Potem ko so zjutraj iz tabora Acroni Jesenic sporočili, da so odstavili trenerja Ildarja Rahmatuljina smo poklicali športnega direktorja Zvoneta Šuvaka. Imena novega trenerja nam ni izdal.
Mislim, da ta informacija v tem trenutku ni pomembna. Bolj je pomembno, da bo prišla sprememba. Lahko vam zaupam le, da je to trener s pedigrejem.
Zvone Šuvak

Vedno zgovorni Zvone Šuvak nam je sprva podrobno opisal, zakaj se je odločil odstaviti Ildarja Rahmatuljina: "Razlog, da je bil on sploh na Jesenicah je stanje iz preteklih let. Pred sezono je bil klub v razsulu, tudi sedaj stanje ni kaj dosti boljše. Dejstvo je, da je bilo pred sezono zelo veliko razgovorov z različnimi trenerji, toda nihče tega dela ni hotel prevzeti. Ramo se je odločil to sprejeti. Igralski kader je bil sestavljen glede na finančno stanje, ki je na Jesenicah. Fantje so dobro trenirali, igramo vedno bolje. Toda v športu je tako, da šteje le rezultat in zaradi tega sem se odločil za zamenjavo trenerja. Po domače povedano bi bil bebec, če tega ne bi naredil,“ je zelo slikovito dejal Šuvak. Seveda nas je zanimalo, kdo bo sedaj prevzel vodenje železarjev, a športni direktor Acroni Jesenic je ostal skrivnosten: "Ime novega trenerja bo znano v jutrišnjem dnevu oziroma morda že danes okoli 18.00. Pogajanja so bila še težja kot pred začetkom sezone. Kajti stanje je takšno kakršno je. Na lestvici zasedamo prepričljivo zadnje mesto. Tako da ni boga, ki bi v tem trenutku želel priti na Jesenice. Toda kljub temu sem enega trenerja uspel prepričati, da pride.“ Iz Šuvaka nismo uspeli zvleči niti tega ali je trener Slovenec ali tujec. "Mislim, da ta informacija v tem trenutku ni pomembna. Bolj je pomembno, da bo prišla sprememba. Lahko vam zaupam le, da je to trener s pedigrejem.“ Kdo bo prevzel dirigentsko palico na Jesenicah, bo tako po vsej verjetnosti znano že danes okoli šeste ure zvečer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.