Šport
59 ogledov

Bilač: "Sem v šoku"

Britta Bilač je nekdanjo sotekmovalko Jernejo Perc spremljala zgolj prek medijev Saša Despot
Nekdanja skakalka v višino Britta Bilač je bila pretresena, ko je izvedela za smrt nekdanje atletinje Jerneje Perc, ki je po dolgotrajni bolezni umrla v 38. letu starosti. Govorili smo tudi z Brigito Bukovec.

"Povsem sem v šoku. Za žalostno vest sem izvedela prek vas. To je res žalostno. Jerneja je bila zelo dobra, topla oseba. Vedno je poskrbela za dobro voljo v ekipi. Bila je zelo živahna, pravi sonček. Bila je navdušena športnica, veliko pa je spremljala tudi modo," je o Jerneji Perc, ki je danes v 38. letu starosti umrla po dolgotrajni bolezni, dejala nekdanja evropska prvakinja v skoku v višino Britta Bilač.

Bilačeva, ki je po koncu aktivne kariere izgubila stik s Perčevo, je nekdanjo sotekmovalko spremljala le prek medijev: "Vedela sem, da sta s sestro odprli pilates center, in bila sem vesela, da jima je uspelo. Tako žalostne novice res nisem pričakovala. Šokirana sem. Gre že za tretji podoben primer v novembru. Umrl je Robert Enke, nekdanji reprezentančni vratar Nemčije, bil je brat moje zelo dobre prijateljice. Potem je preminil Tomaž Humar, zdaj pa še Jerneja. To je res grozljivo."

"O tem je tako težko govoriti. Spominjam se jo kot zagnano in vestno delavko. Vse je delala s srcem in zanosom. Občudovala sem jo. Še toliko večji šok je, ker vem, kako je skrbela za svoje zdravje in prehrano. Nikoli ne bom pozabila, kako mi je na morju dejala, da se ne smem izpostavljati soncu, ker je nevarno in škodljivo. Živela je zdravo, kar groza me je," se Perčeve spominja še ena odlična atletinja Brigita Bukovec, ki je dodala, da se je nazadnje s Perčevo srečala pred poletjem v Ljubljani in da je bila presrečna, ker je bilo videti, da je uspešno premagala zahrbtno bolezen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.