Šport
16 ogledov

"Bili smo neustavljivi"

Žiga Jeglič (desno) bo v prihodnosti zagotovo pomemben član slovenske reprezenta Saša Despot
Med najpomembnejšimi členi slovenske hokejske reprezentance na minulem svetovnem prvenstvu divizije 1 je bil mladi Žiga Jeglič, ki je bil na koncu tudi izbran za najboljšega napadalca.
Odigrali smo zares pametno. Počakali smo na njihove napake. Veliko smo igrali v njihovi tretjini, morda celo nekoliko zavlačevali z igro. Res smo odigrali super tretjino.
Žiga Jeglič

Pred začetkom svetovnega prvenstva v Ljubljani so ljubitelji najhitrejše moštvene igre na svetu največ pričakovali od prve napadalne trojke (Jan Muršak ter David in Marcel Rodman). Čeprav "prvokategorniki" niso razočarali in so tudi oni pristavili svoj delež k vnovični uvrstitvi v elitno skupino, pa so jih povsem zasenčili hokejisti tretjega napada, ki so ga sestavljali Jan Urbas, Rok Tičar in Žiga Jeglič. Golobradi fantiči so s svojo domišljijo, nepopustljivostjo in borbenostjo navdušili prav vsakega, ki si je vzel vsaj nekaj minut in pogledal tekmo Slovenije. Tudi na odločilnem srečanju proti Madžarom (4:1) mladeniči niso zatajili, ampak bili med najboljšimi posamezniki in le potrdili, da se v njihovih rokah in nogah skriva velik potencial. Bržkone bodo omenjeni fantje že drugo leto na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Slovaškem v vlogi prvih violin. Vlogo drugih so namreč že prerasli. To še posebej velja za Jegliča, ki si je z odličnimi igrami prislužil laskavi naziv najboljšega napadalca prvenstva.

Izbrani ste bili za najboljšega napadalca prvenstva. Vaši občutki?
Jaz sem presrečen. To se mi je zgodilo prvič, tudi v mladinskih selekcij ne vem, če sem bil kdaj izbran za najboljšega napadalca. Super občutki. Tudi sama tekma proti Madžarom je bila odlična. Odigrali smo fenomenalno. Sem presrečen.

Tekma proti Madžarom se je začela na najboljši možni način, saj ste zelo hitro zadeli.
Prvič smo res zadeli po napaki njihovega vratarja. Vendar moram poudariti, da smo začeli odlično. Madžare smo pritiskali po celem igrišču in tako v obrambi kot napadu igrali zelo agresivno. Plod vsega tega je bil tudi zadetek. V zadnjih dveh tretjinah pa smo odigrali fenomenalno, tako da je bila naša zmaga povsem zaslužena.

Na začetku druge tretjine je bilo nekaj kriznih minut, imeli smo tudi izključenega igralca. Je bilo takrat najtežje?
Zagotovo. Rezultat se je takrat lomil. Toda mi smo zelo dobro igrali tudi z igralcem manj. Madžari niso imeli veliko strelov. Sicer pa na splošno nisem videl veliko padcev v naši igri.

Se strinjate, da je Slovenija v zadnji tretjini prikazala najboljši hokej na prvenstvu?

Odigrali smo zares pametno. Počakali smo na njihove napake. Veliko smo igrali v njihovi tretjini, morda celo nekoliko zavlačevali z igro. Res smo odigrali super tretjino.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kakšna so bila navodila trenerja pred začetkom srečanja?
V igro smo šli z zelo velikim spoštovanjem, kar je zelo pomembno. Madžarov nismo podcenjevali. Igrali smo zelo agresivno. Zelo hitro smo tudi zadeli, kar je bila voda na naš mlin. Od takrat naprej pa smo bili praktično neustavljivi.

So vas Madžari v katerem elementu igre presenetili?
Nasprotnika smo poznali do potankosti. Vedeli smo, koga moramo ustaviti. To je bil Palkovics, ki se na tem prvenstvu sicer ni preveč razigral. Dobro smo tudi vedeli, kje so njihove prednosti in slabosti. To smo nato tudi izkoristili.

Jaz sem presrečen. To se mi je zgodilo prvič, tudi v mladinskih selekcij ne vem, če sem bil kdaj izbran za najboljšega napadalca. Super občutki. Tudi sama tekma proti Madžarom je bila odlična. Odigrali smo fenomenalno. Sem presrečen.
Žiga Jeglič

Že celotno prvenstvo se veliko govori o vašem napadu. Kako pa ste vi osebno videli igre vašega napada?
Odigrali smo super. Z nekaj sreče, želje in borbenosti nam je uspelo. Na koncu smo imeli tudi nekaj nesreče, saj se je poškodoval Jan Urbas, toda takšen je pač šport. Treba je igrati naprej.

Ste pričakovali, da boste imeli tako pomembno vlogo v moštvu? Da vam bo trener tako zaupal?
Ne. Tega nisem pričakoval, sploh na začetku. Bil sem zelo presenečen in tudi presrečen, ker nam je selektor tako veliko zaupal. Menim pa, da smo upravičili njegovo zaupanje.

Naslednji izziv je svetovno prvenstvo na Slovaškem. Verjetno se že danes veselite nastopa v eliti?
Seveda. Igrati z najboljšimi na svetu je nekaj posebnega. Trenutno o temu še ne razmišljamo. Zdaj je v mislih naslednja sezona ter poletni treningi. Na koncu sezone pa bo nato prišlo še svetovno prvenstvo in seveda bomo poskušali ostati v elitni skupini.

Kot mladenič ste zagotovo večkrat sanjali, da bi nastopili na svetovnem prvenstvu elitne skupine?
Zagotovo. Ko sem gledal prejšnje nastope Slovenije v elitni skupini, sem sanjal, da bo nekoč uspelo tudi meni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.