Šport
14 ogledov

Bilić na Euro brez Olića, menja ga Kalinić

Bilić Srna Hrvaška reprezentanca novinarska konferenca Zagreb Reuters
Hrvaška reprezentanca bo na Euru 2012 igrala brez napadalca Ivice Olića, potem ko je zdravniški pregled v Münchnu pokazal, da si je nekdanji član Hamburga in Bayerna na zadnji prijateljski tekmi proti Norveški huje poškodoval mišico. Bilić je kot menjavo za Olića že vpoklical Nikolo Kalinića.

"Poškodba se na začetku ni zdela resna, kot takšno pa so jo dojemali tudi igralec in zdravniki po prvotnem pregledu, a zdaj se je izkazalo, da je mnogo hujša," je sporočil zdravnik hrvaške reprezentance Zoran Bahtijarević. Pregled v Münchnu je namreč pokazal, da je napadalec Ivica Olić utrpel poškodbo nadkolenske mišice.

Čas okrevanja naj bi bil od štiri in šest tednov, zaradi česar je Olić odpadel s seznama selektorja Slavena Bilića. Bilić je kot menjavo, kar v primeru poškodbe po objavi končnega seznama dovoljujejo pravila Evropske nogometne zveze (Uefa), že vpoklical Nikolo Kalinića (Dnipro).

Kalinić je prejšnji teden kot odvečen odpadel z Bilićevega seznama skupaj s Šimetom Vrsaljkom (Dinamo Zagreb) in Dejanom Lovrenom (Lyon). Poleg Kalinića bo imel Bilić na Euru na voljo še napadalce Maria Mandžukića (Wolfsburg), Nikico Jelavića (Everton) in Eduarda da Silvo (Šahtar).

Bilić: "Brez panike, še vedno sem optimist"

Selektor Bilić je v ponedeljek na novinarski konferenci zadnjič spregovoril pred hrvaško javnostjo, preden se skupaj s svojimi kockastimi odpravi na Euro. Mediji so zadnjo predstavo Hrvatov proti Norvežanom označili za katastrofalno, Bilić pa je pred večernim treningom na Maksimirju in jutranjim letom proti Poljski miril strasti skupaj s kapetanom Darijom Srno.

"Tekma z Norveško ni pokvarila ničesar. Tistih 90 minut ne bo zrušilo vsega dobrega. Igrali smo proti angažirani ekipi," je dejal Bilić. "Ni panike. Euro se začne danes, ne proti Irski. Načrtovali smo, da bo igralcem osem dni pred tekmo manjkalo nekaj svežine. To je zadnji preizkus in to se zgodi vsem reprezentancam, igralci se ne želijo poškodovati. Moj optimizem ni niti malo splahnel."

Besede selektorja je potrdil tudi Srna, ki si kruh že več let služi v ukrajinskem prvaku Šahtarju. Hrvati bodo skupinski del in tekme proti Irski, Španiji in Italiji kljub vsemu odigrali na Poljskem, v drugo Srnino domovino pa bi se preselili šele po uvrstitvi v četrtfinale.

"Najboljši pokazatelj bo tekma proti Irski. Treniramo in delamo dobro, tako da sem prepričan, da bomo proti Irski pokazali pravi obraz in osrečili vse ljudi na Hrvaškem in izven Hrvaške," je dejal Srna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.