Šport
13 ogledov

Bilić: "Španija najboljša, a ni Barça"

Jelavić Bilić Irska Hrvaška Poznan Euro 2012 EPA
Španska nogometna zveza (RFEF) je pred ponedeljkovo tekmo s Hrvaško potrdila, da je selektor Vicente del Bosque podaljšal svojo pogodbo do leta 2014. Z RFEF je bil Del Bosque dogovorjen že pred začetkom Eura, a so njegovo odločitev v tajnosti držali vse do nedelje. Njegov hrvaški kolega Slaven Bilić verjame, da to ni njegova zadnja tekma.

Novo podaljšano podogbo do leta 2014 je Vicente del Bosque podpisal že 9. junija, pred prvo tekmo Španije na letošnjem turnirju proti Italiji (1:1). Nekdanji trener Real Madrida bo tako evropske in svetovne prvake vodil tudi v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki ga bo čez dve leti gostila Brazilija.

Na zadnjem treningu je bilo očitno, da želi španski selektor tudi za tekmo s Hrvaško v igro od prve minute poslati Fernanda Torresa, tako da bo prva postava "Furije" verjetno enaka, kot pred dnevi proti Irski (4:0). Španci se bodo zvečer z avtobusom odpravili v bližnji Gdansk, kjer jih čaka novinarska konferenca pred tekmo.

Bilić: "Verjamem, da to ni moja zadnja tekma"

Hrvaški selektor Slaven Bilić je v hotelu Resydent v Sopotu morda zadnjič spregovoril na novinarski konferenci pred tekmo. Splitčan, ki se po končanem turnirju poslavlja od reprezentance in odhaja v moskovsko Lokomotivo, je prepričan, da Hrvati lahko iztržijo ugoden rezultat proti branilcem naslova, ki bi jih v napeti skupini C na račun Italije ali celo Španije poslal v četrtfinale.

"Globoko verjamem, da to ne bo moja zadnja tekma, če pa bo, bom odšel popolnoma prepričan, da smo skupaj s sodelavci opravili odličen posel," je dejal Bilić. "Karkoli se bo zgodilo, lahko odidemo z dvignjenimi glavami. Pričakujem, da bomo proti Španiji odigrali najboljšo tekmo vseh časov, da bodo podobne tistim proti Angliji v Zagrebu, Nemčije v Celovcu in Turčije v Istanbulu."

Pred tekmo je napadalca Nikico Jelavića zdelala vročina, a naj bi bil visokorasli napadalec Evertona vseeno nared. Bilić je dejal, da jih bo Španija s svojo igro verjetno prisilila, da pred svoj gol postavijo ne le avtobus, ampak kar "double-decker", navdih pa je hrvaški selektor našel v že tolikokrat prežvečeni tekmi Chelseaja in Barcelone.

Dobival bo informacije iz Poznanja

"To ne bo enostranska tekma, poskušali bomo preprečiti takšen razvoj dogodkov, čeprav nas bodo oni s svojo posestjo privedli do avtobusa, ma ne avtobusa, 'double-deckerja'. Ampak bile so ekipe, ki so se ob takšnem razvoju situacije dobro odrezale, kot na primer Chelsea proti Barceloni, čeprav bi moralo biti 5:1 za Barço," je nadaljeval Bilić.

"Branili se bomo visoko, poskušali biti hitrejši, bolj motorični. Prepričan sem, da si bomo bolj želeli zmage. Oni so najboljši, ko so brez žoge, na to moramo biti še posebej pripravljeni. Oni nas ne bodo podcenili, da bi uspeli pa moramo biti norci, tisti pozitivni norci. Španci so najboljša ekipa na svetu, a še vedno niso Barcelona," je še pristavil.

Bilić je za konec še priznal, da ga bodo pomočniki obveščali o rezultatu iz Poznanja, kjer bosta na drugi tekmi skupine igrali Italija in Irska. Varovanci Giovannija Trapattonija lahko igrajo povsem neobremenjeno, saj so pred dnevi kot prva reprezentanca ostali brez možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje

"Irci nam lahko pomagajo, takšen narod so. Ne bo jim vseeno od tu oditi brez točk ali vsaj eno. Konec koncev so Irci premagali Italijane na prijateljski tekmi. Bolj je Italijanom potrebno spremljati naš rezultat kot mi njihovega," je še zaključil Bilić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.