Šport
17 ogledov

Birsa: "Smo razočarani in jezni!"

Naj se danes čim večkrat pleše in Slovenija bo šla naprej v osmino finala. (Foto Žurnal24 main
Slovenski reprezentanti po remiju z ZDA (2:2) niso skrivali razočaranja. "Če mislimo, da moramo proti Angliji iztržiti remi, je bolje, da gremo domov," pravi kapetan Koren.
Njihov razveljavljeni gol je bil sicer po mojem mnenju regularen, vendar pa bi morali dobiti rdeč karton v prvi minuti. To je katastrofa.
Mišo Brečko

Mišo Brečko: "To je huje kot poraz, če vodiš z 2:0. Tega ne smeš izpustiti iz rok. To je nogomet. Življenje gre naprej. Tudi točka ni slaba. Imamo dobre možnosti za napredovanje. Sem razočaran, a je treba gledati naprej. V drugem polčasu smo padli, pustili smo preveč dolgih žog v svoj kazenski prostor. Njihov razveljavljeni gol je bil sicer po mojem mnenju regularen, vendar pa bi morali dobiti rdeč karton v prvi minuti. To je katastrofa. Ni dobil niti rumenega kartona. Danes bomo te dogodke zagotovo premlevali, jutri pa bomo spet osredotočeni na nove izzive. Po tekmah tako ali tako vedno slabo spim."

Če dobro igramo, lahko premagamo vsakega.
Andraž Kirm

Andraž Kirm: "Razočarani smo, ker smo imeli vse v svojih rokah. Igrali smo dobro. Prehitro smo dobili gol v drugem delu, Američani so veliko tvegali in bilo je težko. Oni so zelo dobro fizično pripravljeni, tudi veliko tepejo. Za naprej pa moramo gledati samo nase. Če dobro igramo, lahko premagamo vsakega." 

Če bi nam kdo pred svetovnim prvenstvom ponudil, da bomo imeli po dveh kolih štiri točke, bi podpisali. Morda smo žalostni, ker smo vodili z 2:0 in nadzirali igro.
Boštjan Cesar

Boštjan Cesar: "Nimamo kaj. Če bi nam kdo pred svetovnim prvenstvom ponudil, da bomo imeli po dveh kolih štiri točke, bi podpisali. Morda smo žalostni, ker smo vodili z 2:0 in nadzirali igro. Vedeli pa smo, da lahko Američani igrajo precej bolje, kot v prvem delu. So fizično zelo močni. V drugem delu odbitih žog nismo imeli pod nadzorom. Pa tudi tisti, ki so pošiljali dolge žoge iz obrambe in vezne vrste proti našem kazenskem prostoru morda niso bili dovolj pod pritiskom. Morda smo nesrečno izgubili dve točki, a nas tudi točka ohranja pri življenju. Moramo dvigniti glave in v zadnji tekmi doseči želeni rezultat ter se uvrstiti v osmino finala."

Zlatan Ljubijankić andraž kirm | Avtor: Reuters Reuters
Smo razočarani in jezni. Škoda. O svojem golu ne razmišljam, bolj me trenutno teži ta rezultat. Izgubili smo dve točki.
Valter Birsa

Valter Birsa: "Smo razočarani in jezni. Škoda. Lahko bi tekmo privedli mirno do konca. Tisti prvi gol smo dobili prehitro. Američani non-stop iščejo kontakt, sodniki pa tako veliki ekipi, kot je ZDA, piskajo vse. O svojem golu ne razmišljam, bolj me trenutno teži ta rezultat. Izgubili smo dve točki." 

Zlatan Ljubijankić: "Vesel sem, da sem dobil priložnost in mislim, da sem zaupanje selektorja upravičil. Po zgodnjem golu v drugem delu nam je padla koncentracija. Zmago smo imeli že v rokah, ampak tak je nogomet. Treba je dvigniti glave, pozabiti to tekmo. … Mislim, da smo si bolj zaslužili zmago kot oni. Gol posvečam svoji hčerkici Adelini in svoji punci."

Mislim, da so nam oba gola dali bolj po sreči kot pa zaradi znanja. Glede njihove igre danes sem negativno presenečen, saj me niso prepričali.
Robert Koren

Robert Koren: "Če bi že zdaj razmišljali, da moramo proti Angliji iztržiti remi, je bolje, da gremo kar na letalo in domov. Moramo se spočiti. Proti Angliji bomo naredili vse, da dosežemo rezultat, ki nas pelje naprej. V prvem polčasu smo odigrali zelo dobro, Američani nam niso mogli do živega. Podobno je bilo tudi v drugem delu. Mislim, da so nam oba gola dali bolj po sreči kot pa zaradi znanja. Glede njihove igre danes sem negativno presenečen, saj me niso prepričali. So pa na koncu iztržili točko in so lahko bolj veseli, kot smo mi. Še naprej lahko hodimo z dvignjenimi glavami in smo samozavestni za naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.