Šport
32 ogledov

Biti ali ne biti? Krim na Budućnost!

Krimovke (na fotografiji Andrea Lekić) so pred izjemno pomembno tekmo Lige prvak Žurnal24 main
V petek (ob 19.30) bodo rokometašice Krima Mercatorja na tekmi Lige prvakinj v Stožicah gostile Budućnost. Proti Črnogorkam bo šlo na nož, saj bi poraz verjetno pomenil konec sanj o napredovanju.
Zdi se mi, da bo to tudi preizkušnja duševne pripravljenosti oziroma trdnosti, glede na to, da je tekma za biti ali ne biti za obe ekipi. Glede tega se bo veliko videlo, dobili bomo veliko odgovorov, verjamem, da bodo ugodni za nas.
Marta Bon

Rokometašice Krima Mercatorja so po skoraj 14-dnevnem premoru v glavnem delu Lige prvakinj pred najtežjim testom doslej. V petek jih ob 19.30 v Stožicah čaka obračun s črnogorsko Budućnostjo. V domačem taboru so ga označili kot tekmo za biti ali ne biti, a kljub temu optimizma ne manjka.

Po treh kolih glavnega dela sta s po štirimi točkami na vrhu skupine 1 španski Itxako in Valcea, Krim in Budućnost pa imata po dve točki, zato je petkova tekma za obe ekipi še kako pomembna v boju za polfinale. V Podgorici so slavile domačinke z 32:29, še vedno pa velja ugotovitev, da še nobena od teh ekip v tem delu tekmovanja ni pokazala vsega potenciala.

"Veliko delamo na tem, da stopnjujemo formo. Delamo na tem, da bi bile postopno vedno boljše, da bi na vsaki tekmi pokazale nekaj več. V te priprave malo posegajo težave s poškodbami, ampak kljub vsemu verjamem, da imamo dovolj dobro ekipo. Zdi se mi, da bo to tudi preizkušnja duševne pripravljenosti oziroma trdnosti, glede na to, da je tekma za biti ali ne biti za obe ekipi. Glede tega se bo veliko videlo, dobili bomo veliko odgovorov, verjamem, da bodo ugodni za nas," je na novinarski konferenci v stožiški dvorani povedala trenerka Krima Marta Bon.

Ta opozarja, da v zadnjem obdobju igra Krima ni več tako hitra, kot bi si sama želela. "Želimo priti na tak način igre, kot smo ga igrali v najboljših obdobjih lanske sezone. Čisto takšne igre sicer ne moremo ponoviti, tudi zaradi spremenjene ekipe, ampak takšna igra s hitrimi prehodi in ob naših dobrih vratarkah je nekako pisana na karakter te ekipe in verjetno tudi na nas v vodstvu. Najprej se moramo znotraj ekipe uskladiti, potem bomo močne tudi proti drugim," meni Bonova in napoveduje zmago proti Črnogorkam.

"Zmago pričakujem na podlagi tega, da igramo doma, da smo dobro analizirale tekmeca, da se zavedamo naloge, da smo dobro trenirale že v avgustu, kar se mora zdaj poznati, in zato ker verjamem v igralke, v svoje delo, v dvorano in pomoč navijačev," je zaključila Bonova, ki ne bo mogla računati na Dragano Cvijić, nekaj težav pa imajo tudi Marina Vergeljuk, Vesna Puš, Andrea Penezić in Sergeja Stefanišin, a naj bi bile do petka nared.

Proti Budućnosti je bila na prvi tekmi glavna napaka neagresivna obramba, kar je bilo odločilno proti odličnim strelkam črnogorske ekipe. Če pri nas še Jelena Grubišić ne bi branila, tako kot je, je vprašanje, kakšen bi bil končni rezultat.
Andrea Lekić

Prva igralka Krima Andrea Lekić prav tako verjame v ugoden razplet. "Tri tekme so za nami. Te smo dobro analizirale, zdaj pa smo se že osredotočile na Budućnost. Proti Budućnosti je bila na prvi tekmi glavna napaka neagresivna obramba, kar je bilo odločilno proti odličnim strelkam črnogorske ekipe. Če pri nas še Jelena Grubišić ne bi branila, tako kot je, je vprašanje, kakšen bi bil končni rezultat. Zavedamo se, da moramo njej pomagati, igrati moramo dobro obrambo, takšno kot v prvem polčasu na tekmi z Zvezdo v Rusiji. Takrat smo morale zmagati, zdaj pa tudi moramo. Upamo, da bomo prenesle ta pritisk, igrale na visoki ravni in da bomo zmagale," pa pred tekmo meni Andrea Lekić.

Tekmo, ki jo bo spremljal tudi bogat spremljevalni program in ki naj bi jo obiskalo tudi dobrih sto gostujočih navijačev, bosta sodila Makedonca Slave Nikolov in Gjorgji Načevski, delegat pa bo Hrvat Josip Posavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.