Šport
6 ogledov

Bitko štirih jezdecev dobil Lorenzo

Jorge Lorenzo (levo) je bil najboljši od četverice, ki se je borila za prvi star Žurnal24 main
Jorge Lorenzo si je na s soncem obsijani stezi v Mugellu zagotovil najboljše startno mesto na nedeljski VN Italije. Drugi najhitrejši čas je imel Casey Stoner, tretjega pa Loris Capirossi.
 

Nedeljski urnik v Mugellu

125 ccm ob 11.00
250 ccm ob12.15
MOTO GP ob 14.00

Navdušenci nad motociklističnimi dirkami so bili v soboto popoldne na dirkališču v italijanskem Mugellu deležni izjemne predstave že v kvalifikacijah za nedeljsko dirko. Za najboljši startni položaj na dirki se je namreč tokrat borila četverica dirkačev, najhitrejši čas pa je v 29. od 30 krogov zabeležil španski dirkač Jorge Lorenzo. V prvi vrsti mu bosta družbo delala še Avstralec Casey Stoner in Italijan Loris Capirosi, svetovni prvak Valentino Rossi pa je na domačem dirkališču tokrat potegnil kratko in bo kot četrti startal iz druge vrste. Čeprav dirke v Mugellu tokrat prvič ne bo začel iz prve vrste, Rossi ostaja med prvimi favoriti za zmago, saj je na tem dirkališču dobil zadnjih sedem dirk.

V razredu do 250 ccm si je najboljši položaj za nedeljo privozil Italijan Marco Simoncelli (Gilera), ob njem pa bosta v prvi vrsti dirko začela še Španec Hector Barbera (Aprilia) in Čeh Karel Abraham (Aprilia). V najšibkejšem razredu sta bila v kvalifikacijah najhitrejša Britanca Bradley Smith in Scott Redding, tretji najhitrejši čas pa je imel Španec Julian Simon. Vsi trije vozijo Aprilio.

Moto GP, Mugello, kvalifikacije:
1. Jorge Lorenzo ( Yamaha) 1:48,987
2. Casey Stoner (Ducati) +0,021
3. Loris Capirossi (Suzuki) +0,134
4. Valentino Rossi (Yamaha) +0,161
5. Randy De Puniet (Honda) +0,512
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.