Šport
58 ogledov

Bivši Celjani polovili ose

Žurnal24 main
Pri madžarskem Veszpremu nastopa prava kolonija igralcev, ki so že nosili majico Celja Pivovarne Laško. To so Dejan Perić, Mirsad Terzič, Renato Sulić in tudi David Koražija.

O Dejanu Periću, ki ima v mestu ob Savinji status dosmrtne legende, sploh ne bomo posebej razpravljali. Mirsada Terzića in Renata Sulića se spomnijo vsi, ki so v zadnjih dveh sezonah gledali vsaj eno tekmo pivovarjev. David Koražija pa je rojeni Celjan, ki je za matični klub nastopal do mladinske kategorije, nato pa ga je klub poslal na kaljenje v Ormož, kjer se je uveljavil, kariero nadaljeval v Gold Clubu, zdaj pa je že drugo sezono levo krilo Veszprema.

Nekdanji igralci Celja so Gorenju zabili 12 golov, vsega skupaj jih je Veszprem dosegel 28, vratar Perić pa je zbral 14 obramb.

 

"Ta sedemmetrovka je bila seveda izjemno pomembna za obe ekipi. Ni enako zmagati ali igrati neodločeno. Vesel sem, da sem obranil odločilni strel pred temi sijajnimi navijači, čeprav smo nastopili oslabljeni,"
je dejal Perić.

Mirsad Terzić je v Rdeči dvorani odigral že kopico tekem. Je bilo kaj dodatnega motiva, ker pozna praktično vse igralce Gorenja? "Zame je bila ta tekma kot vsaka druga v Ligi prvakov, le da tu poznam več ljudi. Nam je manjkalo nekaj igralcev, podobno pa je bilo z Gorenjem, ki mu čestitam za korektno tekmo. Na koncu je zmagal boljši."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Renato Sulić je bil zadnje tri sezone krožni napadalec Celja P. L.: "Poškodbe so nam spremenile sistem igre. Borili smo se, pustili srce na parketu in pokazali, da smo prava ekipa. Naši navijači so bili fenomenalni, kot nekoč v Celju. Zdaj iz določenih razlogov nimajo niti volje niti želje, da bi v tolikšnem številu prihajali na tekme. Meni je tega žal. Celje je velik klub in želim, da se čim prej vrne na stara pota. Zame bo Celje vedno velik klub in bom prav tako vedno njegov navijač."

"Obe ekipi sta odigrali bojevito tekmo, na koncu je odločala sreča. Imeli smo jo mi in osvojili dve točki," je dodal Koražija, ki ima z Madžari pogodbo še za to in naslednjo sezono. Kljub majhni minutaži pa je zabil enega odločilnih golov v končnici, ko so se gosti s 27:25 znova odlepili za dva zadetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.