Šport
24 ogledov

Bizaren dvoboj na Yankee Stadiumu

Miguel Cotto (Portoriko) in Yuri Foreman (Izrael)
1/12
Žurnal24 main
Portoričan Miguel Cotto je novi svetovni prvak srednje kategorije po verziji WBA. V nekoliko bizarnem dvoboju je bil na na Yankee Stadiumu boljši od branilca naslova, Izraelca Yurija Foremana.
Utrinke z Yankee Stadiuma si lahko ogledate v zavihku "galerija".

Boks se je na sloviti Yankee Stadium vrnil po 34 letih, dvoboj pa se je razpletel po zelo nenavadnem scenariju. 29-letni Miguel Cotto je bil sicer vseskozi v minimalni oprednosti pred Izraelcem Yurijem Foremanom, toda odločilni trenutek je prišel v sedmi rundi, ko si je 34-letnik poškodoval desno koleno. Branolec naslove je poškodbo staknil po tem, ko mu je dvakrat zapored spodrsnilo. Foremanov tabor je nato boksarju signaliziral, naj prekine dvoboj, toda ta je kljub oteženemu gibanju nadaljeval.

Do novega zapleta je prišlo v naslednji rundi, ko je Izraelcu znova spodrsnilo, oteklina na njegovem kolenu se je očitno povečala in njegovemu trenerju ni preostalo drugega, kot da v znak predaje v ring vrže belo brisačo. Sodnik dvoboja kljub temu ni prekinil, saj je ocenil, da lahko oba borca nadaljujeta.

Arthur Mercante ml. je boj prekinil šele v deveti rundi, po tem ko je Cotto z levico močno zadel svojega nasprotnika v telo in ta se je opotekel ter obesil na vrvi okoli ringa.

"Malo se mi je smilil zaradi poškodbe, toda boriti se moraš do konca," je povedal Cotto na tiskovki. Poraženi Foreman pa je dogajanje v ringu komentiral takole: "Čutil sem zelo hudo, ostro bolečino in sedaj nisem več svetovni prvak. Kljub temu pa bom nadaljeval z boksom."

Cotto je s tem popravil svojo bilanco na 35 zmag in dva poraza ter polvelterskemu (do 64 kg) in velterskemu (do 69 kg) naslovu dodal še enega v srednji kategoriji (do 75 kg). Za Foremana je bil to po 28 zmagah prvi profesionalni poraz v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.