Šport
35 ogledov

Bjoergnova spet zdramljena v Drammnu

Bjoergen Skofterud Davos smučarski tek EPA
Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen je zmagovalka klasičnega sprinta za svetovni pokal v Drammnu. Drugo mesto je osvojila rojakinja zmagovalke Astrid Jacobsen, tretja pa je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk. Od treh Slovenk je bila s 13. mestom najboljša Katja Višnar.

Drammen, pred šestimi leti prizorišče prve vrhunske uvrstitve za slovenski smučarski tek, ko je Petra Majdič stopila na najvišjo stopničko, je bil v zadnjih letih vselej uspešno prizorišče tudi za slovensko reprezentanco. Letos, v prvi sezoni po slovesu Majdičeve, pa temu že ni več tako. Tri Slovenke, poleg Višnarjeve sta v Drammnu nastopili še Vesna Fabjan in Alenka Čebašek, so bile daleč od zmagovalnih stopničk. Medtem ko je Višnarjeva še nekako držala priključek z najboljšimi, pa sta se že v kvalifikacijah z 32. oziroma 59. časom poslovili Fabjanova in Čebaškova.

Višnarjeva je obetala veliko, njej ljubši je tudi sprint v klasični tehniki. To je dokazala s tretjim časom kvalifikacij, vendar pa ji potem ni uspelo preko četrtfinala med najboljših dvanajst. Kljub temu tudi 13. mesto prinaša nekaj točk svetovnega pokala in Višnarjeva se je v seštevku sprinta prebila na 15. mesto. Fabjanova si je s tekmami zaključka sezone želela zadržati mesto med deseterico seštevka sprinta, a je danes nazadovala na 12. mesto, medtem ko je Čebaškova 33.

V skupnem seštevku vodi današnja zmagovalka Bjoergnova pred Kopwalczykovo in Norvežanko Therese Johaug, v sprinterski razvrstitvi pa je prva Američanka Kikkan Randall pred Norvežanko Maiken Caspersen Falla in Kowalczykovo.

V moški konkurenci je zmaga prav tako ostala doma, veselil se je Norvežan Eirik Brandsdal, drugi je bil Kanadčan Len Valjas, tretji pa še en Norvežan Paal Golberg. Skupno ostaja v vodstvu Švicar Dario Cologna pred Norvežanom Pettrom Northugom in Kanadčanom Devonom Kershawom, v sprintu pa Šved Teodor Peterson pred Rusom Nikolajem Morilovom in današnjim zmagovalcem Brandsdalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.