Šport
31 ogledov

Blackhawks od 0:3 do zmage s 4:3

chicago blackhawks Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so se po nekajdnevnem zatišju po koncu rednega dela začeli boji za Stanleyjev pokal.

V prvem krogu vzhodne konference je Montreal premagal Ottawo s 4:3, New York Islanders so slavili v Washingtonu s 4:1. Na Zahodu je Chicago po dveh podaljških zmagal v Nashvillu s 4:3, Calgary pa je slavil v Vancouvru z 2:1.

Chicago je po maratonskem boju z golom Duncana Keitha ukanil Nashville, medtem ko je drugo tekmo v zahodni konferenci v Vancouvru odločil branilec Calgaryja Kris Russell, ki je zmagoviti gol dosegel trideset sekund pred koncem rednega dela.

Otočani iz New Yorka so v vzhodni konferenci zanesljivo slavili v ameriški prestolnici, Brock Nelson pa je prispeval dva gola za zmago s 4:1. Montreal je po hudem boju ugnal Ottawo, najbolj "divja" pa je bila druga tretjina, ko je bilo doseženih kar šest od skupno sedmih golov na tekmi.

Liga NHL, končnica, prve tekme:

Vzhodna konferenca

Montreal Canadiens : Ottawa Senators 4:3
Washington Capitals : New York Islanders 1:4

Zahodna konferenca

Nashville Predators : Chicago Blackhawks  3:4*
Vancouver Canucks : Calgary Flames 1:2

* - dva podaljška

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.