Šport
15 ogledov

Blamaža, da je še elektrike zmanjkalo

1/21
Žurnal24 main
Akcija leta! David Gerrard je v zadnji sekundi podal t. i. Hail Mary za 55 jardov. TD za zmago Jaguarsov! Medtem so Giants doživeli blamažo, da je zmanjkalo še elektrike. Masaker na ponedeljkovi tekmi.

Mrk Giantsov (in stadiona)
Takšne sezone pa že dolgo ne! Ko že mislimo, da imamo dva favorita za Super Bowl, oba teden kasneje doživita grda poraza! Govorimo o Pittsburgh Steelersih (6-3) in New York Giantsih (6-3). Malce za šalo, malce zares: poraz slednjih je bil tako šokanten in njihova igra povsem drugačna kot na prejšnjih tekmah, da je na 1,6 milijarde vrednem stadionu New Meadowlands dvakrat zmanjkalo elektrike! Njihovi nasprotniki so bili Dallas Cowboys, ki so v New York prišli z eno zmago, sedmimi porazi (enega od teh so jim pred nekaj tedni prizadejali tudi Giantsi in jim takrat poškodovali podajalca Tonyja Roma), a z novim trenerjem Jasonom Garrettom. Očitno je šok terapija ob menjavi trenerja pomagala. Še povprečni rezervni podajalec veteran Jon Kitna je igral fantastično (327 jardov in trije touchdowni). 80,851 navijačev Giantsov je obnemelo že v prvi četrtini, ko je Eli Manning v končni coni vrgel prestreženo podajo in to je Bryan McCann vrnil za 101 jard dolg touchdown. Na koncu je bilo 33:20 (nekaj utrinkov s tekme poglejte v dodani galeriji).

10. teden v ligi NFL se je sklenil s ponedeljkovim nočnim masakrom. V ameriški prestolnici so favorizirani Philadelphia Eagles divizijske rivale Washington Redskins secirali z 59:28. Indijanci so pred tekmo podaljšali pogosto s podajalcem Donovanom McNabbom za pet sezon in 88 milijonov dolarjev.

Lestvice po divizijah pa lahko pogledate tukajle.

Uganka: Patriots
Največja uganka sezone ostajajo New England Patriots (7-2). Pred 14 dnevi so navdušili, pred tednom dni pa se s 14:34 osramotili proti Cleveland Brownsom (3-6). Tako smo pričakovali, da bodo nemočni proti Steelersom in njihovi jekleni obrambi. A Jeklarji so obrambo pozabili v slačilnici, saj je Tom Brady za zmago s 39:26 podal za 350 jardov in tri touchdowne (vse proti Robu Gronkowskemu) in enega še pritekel. "Po porazu smo se hitro pobrali. Vedeli smo, da nas čaka dober nasprotnik, a smo prav vsi igrali fantastično," je izpostavil Brady, potem ko je obramba imela kar pet sackov. "Moral bom igrati bolje in naš napad pomakniti na višji nivo," je priznal podajalec poražencev, Ben Roethlisberger. "V napadu smo pogoreli. Ni bilo prav nič zabavno. Pošteno so nam izprašili riti."

Jets spet v podaljšku
Z omenjeno sedmo zmago so Patriots ostali za petami vodilni ekipi divizije AFC Vzhod, New York Jetsom (7-2). Slednji so proti Cleveland Brownsom (3-6) zmago izvlekli 16 sekund pred koncem podaljška, ko je Mark Sanchez v končni coni našel Santonia Holmsa. Jets so se že drugi teden zapored rešili poraza (na podoben način so lani tekme dobivali kasnejši prvaki New Orleans Saints). "Browns so dobra ekipa in to je bila ena nora tekma. Igramo daleč od dobrega, a imamo razmerje 7-2 in to kupim," je na svoj način komentiral trener Jetsov, Rex Ryan. Steelers pa so s šesto zmago v diviziji AFC Sever ujeli Baltimore Ravens (6-3), ki so v tokrat s 21:26 izgubili z vse boljšim Atlanta Falconsom (7-2). Matt Ryan je le 20 sekund pred koncem tekme v končni coni našel Roddyja Whitea in tako dokazal, da bo treba s Falcons, pa čeprav se o njim bolj malo govori, še kako resno računati.

Prva zmaga Billsov
Poraz Giantsov in Steelersov. S tem presenečenj v 10. tednu lige NFL še ni bilo konec. San Francisco 49ers (3-6) so z rezervnim podajalec Troyem Smithom s 23:20 premagali St. Louis Rams (4-5). Končno so prvo zmago dosegli Buffalo Bills (1-8). S 14:12 so premagali Detroit Lions (2-7). Za slednje je to že 25. zaporedni poraz v gosteh. Čudežna je bila zmaga Jacksonville Jaguarsov (5-4). Favorizirane Houston Texans (4-5) so premagali s 31:24, potem ko je pogosto kritizirani podajalec David Gerrard v zadnji sekundi vrgel t. i. Hail Mary s 55 jardov. Žogo je v končni coni odbil obrambi igralec Glover Quin, a nesrečno do lovilca Jaguarjev, Mika Thomasa. Bil je to touchdown in akcija sezone. Pravi potop pa so doživeli v prvih tednih odlični Kansas City Chiefs (5-4). Povprečni Denver Broncos (3-6) so že v začetku druge četrtine vodili z 28:0 in jih na koncu spravili na kolena z 49:29.

Tampa, res tako dobra?
Še najbolj strastni navijači niso verjeli (in morda še vedno ne), da so Tampa Bay Buccaneers (6-3) res tako dobri. Za tokratno zmago sicer ni bilo treba biti posebej dober, saj so jim nasproti stali Carolina Panthers (1-8). Bilo je 31:16. Zanesljivo zmago so to nedeljo dosegli tudi Indianapolis Colts (6-3), ki so s 23:17 odpravili Cincinnati Bengals (2-7). Še naprej s toplo/hladno igro nadaljujejo Seattle Seahawks (5-4). Za zmago s 36:18 niso imeli težjega dela z divizijskimi rivali Arizono Cardinals (3-6). Nenadejanega junaka pa je dala zmaga Miami Dolphinsov (5-4) nad Tennessee Titans (5-4). Potem ko sta se poškodovala Chad Pennington in Chad Henne, je na zelenico prišel tretji podajalec Tyler Thigpen in odigral zelo dobro. Bolj ali manj neviden pa je na debiju za svojo tretjo ekipo letos ostal Randy Moss (ena ujeta žoga). Za konec smo prihranili še Minnesoto Vikings (3-6), o kateri smo doslej največ pisali. Zdaj kaže, da je zadnje sezona dokončno  izgubljena. Divizijski rivali Chicago Bears (6-3) so bili boljši s 27:13. "Zmanjkuje nam tekem," je potrto priznal Brett Favre, ki pa je sam še najmanj kriv za poraze – obramba je bila obupna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.