Šport
51 ogledov

Blamaža organizatorjev

novak djokovic Reševalni pas/Twitter
Organizatorji OP Avstralije so se osmešili pri črkovanju imena najboljšega tenisača sveta in branilca naslova v Melbournu Novaka Đokovića.

Srbski tenisač Novak Đoković je petkratni zmagovalec uvodnega Grand Slama sezone, kar pa ni zadostovalo, da bi organizatorji ob predstavitvi prvega igralca sveta pravilno zapisali njegovo ime.

Namesto mednarodne različice Novak Djokovic se je na igrišču izpisalo ime Novack Djokovic. Srbski tenisač bo imel letos priložnost, da se po številu zmag v Melbournu izenači z rekorderjem Royem Emersonom (6).

Tiskarski škrat v imenu najboljšega igralca sveta se ne more primerjati z napako, ki si jo je pred devetimi letimi med podelitvijo na mastersu v Montrealu privoščil uradni napovedovalec. Ta je Srba označil za Hrvata.

''Prepričan sem, da gospod ni želel narediti napake, prihajam iz Srbije, ne Hrvaške. Nisem jezen, ne skrbite. Ista reč,'' je takrat dejal Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.