Šport
27 ogledov

Blamaža: Salzburg zapustil Tivoli!

Nekaj težav z navijači Olimpije so imeli hokejisti Salzburga že na prvi tekmi v Žurnal24 main
V nedeljo zvečer (ob 18. uri) bi morala biti v Tivoliju na sporedu četrta tekma četrtfinala lige Ebel med Olimpijo in Salzburgom. Toda tekme ni bilo - Avstrijci so namreč šokantno odšli domov!
Oni so zahtevali celo sto predstavnikov policije na tekmi. A Slovenija ni Libanon in ne moreš nam ali slovenski policiji diktirati, koliko jih mora priti na tekmo.
Matjaž Sekelj

Glavni razlog za odhod hokejistov Red Bull Salzburga iz Ljubljane naj bi bili "neustrezni varnostni pogoji", Avstrijci pa se naj v dvorani Tivoli ne bi počutili "dovolj varne". Direktor Tilie Olimpije Matjaž Sekelj je za Šport TV povedal:

''Mislim, da je to velik udarec za ligo Ebel, Salzburžani so že po prejšnji tekmi tukaj najavljali, da se tu ne počutijo varno, nihče ne ve zakaj. Pred to tekmo smo poostrili varnostne pogoje in stanje je daleč od takšnega, da bi bilo rizično za gostujoče moštvo ali njihove predstavnike. Tudi na zadnji tekmi se ni dogajalo nič neobičanjega," je povedal Sekelj.

Direktor lige: "Razočaran sem!"
"Res sem razočaran za vse privržence hokeja v Sloveniji," je ob tivolskem ledu govoril direktor lige Christian Feichtinger. "Kar se je zgodilo prejšnji torek kljub vsemu ni bilo športno in prepričan sem, da klub, kot je Red Bull Salzburg, tega ne dela kar tako," pa je svojim rojakom nato celo stopil v bran. Glavni razlog za odhod bikov naj bi bilo število policistov v dvorani, ki je bilo po njihovem številu premajhno. Vsem ostalim varnostnim zahtevam naj bi Olimpija ugodila.

Spomnimo: gostujoči trener Pierre Pagé je sredi torkove tekme v Tivoliju celo grozil, da bo s svojimi igralci zapustil ledeno ploskev, a se je po posredovanju varnostne službe situacija nato umirila. "Oni (Salzburg, op. p.) so zahtevali neke posebne varnostne ukrepe od avstrijske hokejske lige in lige Ebel. Danes sta v Ljubljano zaradi tega prišla tudi direktor tekmovanja in podpredsednik lige in ugotovili smo, da smo ugotovili vsem željam, ki so jih imeli. Žal so potem nekaj minut pred tretjo obvestili vodstvo tekmovanja, da ne bodo igrali," je še dodal Sekelj.

Kaj bi lahko za nadaljevanje tekmovanja pomenila poteza rdečih bikov? Ali bi lahko bila četrta tekma registrirana s 5:0 za Ljubljančane, tako da bi bila na sporedu še peta tekma na Solnograškem? Sekelj odgovorov (še) ne pozna:

"Težko bi rekel karkoli. Avstrijska zveza mora ta primer dobro preštudirati, in mislim, da nam morajo svojo odločitev sporočiti v 24 urah. Verjamem, da nam je bila povzročena škoda, tako zaradi gledalcev, kot tudi prenosa in ljudi, ki so poskrbeli za pripravo te tekme," je povedal prvi mož Ljubljančanov in za STA še dodal:

"Oni so zahtevali celo sto predstavnikov policije na tekmi. A Slovenija ni Libanon in ne moreš nam ali slovenski policiji diktirati, koliko jih mora priti na tekmo. Če smo odigrali tisto sedmo tekmo finala, ko smo bili okradeni in je 5000 ljudi dovolilo, da se odigra do konca, zdaj ni bilo nobene posebne nevarnosti. Vse skupaj je ena velika komedija s strani Pierra Pageja."

Dunaj prvi polfinalist, Medveščak in Linz se (še) ne predajata
V nedeljo bi lahko dobili vse potnike v polfinale, toda na koncu je podvig uspel le Vienni Capitals, ki so z zmago v gosteh pri Gradcu (4:3) brez poraza napredovali v nadaljnje tekmovanje. V Zagrebu se je Medveščak rešil proti KAC (4:1) in znižal zaostanek v zmagah na 3:1, kar je uspelo tudi Linzu proti Beljaku (2:0). 

Liga Ebel, četrtfinale, četrte tekme:

Medveščak : KAC Celovec 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) /1:3/

Graz 99ers : Vienna Capitals* 3:4 (1:0, 1:0, 1:3; 0:1) /0:4/

Black Wings Linz : VSV Beljak 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) /1:3/

Prestavljeno (?):
Tilia Olimpija - Red Bull Salzburg /0:3/

* - že v polfinalu
/X:Y/ - v poševnicah je rezultat v zmagah (igrajo na štiri)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.