Šport
31 ogledov

Blažičeva Zvezda v Novem mestu

Krka, Partizan, Aleksandar Džikić ABA
Medtem ko čaka ljubljansko Union Olimpija drevi (21.00) zahtevno gostovanje pri Igokeji, bo jutri (17.00) novomeška Krka gostila vodilno Crveno zvezdo.

Novomeščani so se beograjskim rdeče-belim v Pionirju dobro upirali in izgubili le za sedem točk, jutri pa bo imela zasedba Aleksandra Džikića pred svojimi navijači lepo priložnost za maščevanje. "V goste nam prihaja vodilno moštvo lige in to bo pravi magnet za naše navijače. Poskušali bomo izkoristiti določene slabosti nasprotnika. Zelo pomembno je, katero moštvo bo vsililo ritem, ki mu odgovarja. Oni igrajo s stalnim kontaktom na zunanjih igralcih in to bomo morali zdržati," je dvoboj napovedal domači trener Džikić, ki še vedno ne bo mogel računati na Mirka Mulalića, Tomaža Bolčino in Imrana Polutaka, vprašljiv pa je tudi nastop prvega moža Malcolma Armsteada.

Domači branilci bodo zagotovo imeli polne roke dela s slovenskim reprezentantom Jako Blažičem, ki je eden izmed nosilcev igre Crvene zvezde. Organizator igre Krke Matej Rojc je pred dvobojem zelo motiviran: "Zavedamo se kakovosti gostov in njihovih odličnih predstav v letošnji ligi. A to ni razlog za strah, ampak le še dodaten motiv. Tudi njihov motiv ne bo vprašljiv, saj gotovo želijo končati ligo brez poraza. V letošnji sezoni smo premagali že Cedevito, Partizan in Olimpijo, zakaj ne bi poskusili premagati tudi Crvene zvezde."

Ljubljančani z avtobusom navijačev

Že drevi bo Union Olimpija gostovala pri Igokeji v Laktaših, zmaje pa bo tokrat s tribun spodbujal tudi poln avtobus navijačev. Zaradi zvina gležnja na gostovanje nista odpotovala Jaka Brodnik in Halil Kanacević, tako da bo imel trener Aleš Pipan ponovno na voljo okrnjeno centrsko linijo.

"Vse naše misli so sedaj popolnoma usmerjene na Ligo ABA. Igokea je nevaren nasprotnik na domačem parketu. Gre za izkušeno ekipo, ki kaznuje vsako napako tekmeca. Nekoliko so prevetrili moštvo in s prihodom novega trenerja spremenili način igre. Igrajo agresivno obrambo in dobro izkoriščajo napake nasprotnika. Imajo dobro ekipo, ki ima kvaliteto na vseh igralnih položajih. Zaustaviti moramo njihov met z razdalje, pod košem pa igro močnega centra Bunića. Naša ekipa ne pozna predaje, še vedno upamo, da lahko dosežemo četrto mesto, ki vodi v playoff Lige ABA. Vsaka tekma je odločilna, kalkulacij ne poznamo in v Laktaše odhajamo z željo po novi zmagi," je pred pomembnim gostovanjem odločen Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.