Šport
5 ogledov

Blejci na zaključnem turnirju!

1/13
Žurnal24 main
ACH Volley je dosegel največji uspeh slovenske odbojke in se po zmagi s 3:1 nad Tirolom in zmagi tudi v zlatem nizu uvrstil na zaključni turnir Lige prvakov.
V imenu kluba se zahvaljujem za podporo v celotni sezoni. Za tiste, ki ste nas spodbujali v Tivoliju, in tiste, ki ste z nami hodili po Evropi. Vsaka čast, carji ste. Čeprav se širijo govorice, da se selimo drugam, bo Tivoli vedno naš.
Andrej Flajs

ACH Volley je premagal avstrijski HYPO Tirol in si  tako zagotovil nastop na zaključnem turnirju četverice elitnega klubskega tekmovanja v Evropi.

Dva različna obraza
Slovenski državni prvaki so v prvem nizu takoj naredili razliko petih točk, a so Avstrijci kasneje prišli na le točko zaostanka. V zaključku niza so varovanci Glenna Hoaga ubežali in gostom pustili le do 20 točk. Kar je v prvem delu uspevalo blejski ekipi, se je v drugem nizu obrnilo na stran Avstrijcev. Ti so hitro pobegnili na pet točk prednosti, ki je niso zapravili in rezultat izenačili. V tretjem delu sta bili ekipi poravnani do 10. točke, nato so Blejci vnovčili nekaj napak gostov in se prebili v prednost treh točk, ki je niso izpustili do konca niza (25:20).

Oranžni pekel TiVolley
Fenomenalno vzdušje v dvorani Tivoli je domačim pomagalo, da so tudi v četrtem nizu prevzeli pobudo in ga prepričljivo dobili. Zlati niz je po napeti končnici dobil Bled (15:10) in s tem dosegel največji uspeh v zgodovini slovenske odbojke.

Izjave po koncu srečanja:

Glenn Hoag, trener: "Trdo delo in vlaganje nekaterih ljudi okoli kluba je končno obrodilo sadove. Zame finalni turnir ni novost, bo pa to za nekatere moje igralce, predvsem tiste mlajše, velik konec tedna in lepa izkušnja za naprej. Fantje se z vsako stopnjo napredovanja nekaj novega naučijo. Veselim se že tekem v Łodzu, če ne zaradi drugega pa zato, ker bom videl spet nekatere stare obraze. Uspešni bomo le tako, če bomo vsako točko igrali posebej."

Andrej Flajs: "V imenu kluba se zahvaljujem za podporo v celotni sezoni. Za tiste, ki ste nas spodbujali v Tivoliju, in tiste, ki ste z nami hodili po Evropi. Vsaka čast, carji ste. Čeprav se širijo govorice, da se selimo drugam, bo Tivoli vedno naš."

Matevž Kamnik: "To so sanje vsakega športnika. Da smo se vrnili po takem zaostanku ... Pohvaliti moram tudi nasprotno ekipo, ki se nam je odlično postavila po robu in dala vse od sebe. Ob takšni množici najvijačev nismo mogli izgubiti zlatega niza. Mislim, da se še ne zavedamo, kaj smo naredili. To je zgodovinski dosežek. Na zaključnem turnirju pa se lahko zgodi vse. Gremo na zmago! K temu uspehu je največ pripomogel duh celotne ekipe, ki je letos fantastičen. Ob takšnih rezultatih pa sploh!"

Alen Šket: "Če se vrnemo teden dni nazaj: na tisti tekmi nam ni uspevalo prav nič. Na povratnem dvoboju nismo imeli česa izgubiti, lahko smo le dobili. To se je zgodilo z našo dobro igro in menim, da smo si napredovanje tudi zaslužili."

Vid Jakopin: "Občutkov še ne morem opisati, ker še nisem dojel, kaj se je zgodilo. Sanje so se mi uresničile. Kaj lepšega se ne bi moglo zgoditi. Imamo sistem igre, ki je naravnan na točko za točko. Na to je treba preklopiti le v glavah. In ko imaš v glavi enkrat ta ritem, lahko igraš odbojko v nedogled."

Dejan Vinčić: "Tehtnico sta v našo korist prevesili borbenost in daljša klop. Pohvalil bi rad Alena Šketa, z njegovim prihodom v igro smo se dvignili. Na finalni turnir se ne gremo predat, tja se gremo pokazat v najboljši možni luči in se kosat z velesilami. Danes ni časa za proslavljanje, saj nas že v petek čaka polfinalna tekma Interlige proti Mladosti na Dunaju."

Andrej Flajs: "Med sezono smo resda imeli nekaj vzponov in padcev, vendar je temu botrovalo dejstvo, da imamo v tej sezoni res ogromno število tekem. Odigrali smo skoncentrirano v napadu in jih oddaljili od mreže. Zmaga v zlatem nizu je še toliko bolj sladka."

Liga prvakov, izločilni boji:

ACH Volley : Hypo Tirol Innsbruck 3:1*
*na Final 4 jih pelje dobljen zlati niz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.