Šport
0 ogledov

Blejci odločajo o svoji usodi

Pred odbojkarji AHC Volleyja sta dva pomembna obračuna v Ligi prvakov. Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja bodo v tekmah proti moskovskemu Dinamu v Tivoliju in belgijskemu Noliku Maaseiku v gosteh odločali, ali bodo ostali v letošnji Ligi prvakov.

V primeru neuspeha bodo tekmovanje nadaljevali v manj kakovostnem evropskem tekmovanju, lahko pa se do naslednjega leta celo poslovijo od Evrope.

"Januar je ključen mesec v Ligi prvakov. V tekmah proti Dinamu in Noliku si lahko priborimo nadaljevanje Lige prvakov, kar bi bil za nas velikanski uspeh," se pomembnosti obračunov, ki se bližata, zaveda trener Dragutin Baltić. Trener za zdaj razmišlja predvsem o prvem tekmecu, moskovskem Dinamu, šele po obračunu z Rusi pa se bo obrnil proti še pomembnejšemu srečanju z Nolikom. "Vsekakor nas čakata dve težki tekmi. Prva proti Dinamu, trenutno enemu izmed najboljših moštev v Evropi. Čeprav bodo Rusi veliki favoriti, pa mi ne bomo izobesili bele zastave. Pričakujem, da bomo pokazali lepo predstavo, če pa bo to dovolj za presenečenje, bomo videli. Vsekakor si želimo zmagati, z optimizmom nas navdaja dejstvo, da bomo po veliki smoli s poškodbami končno popolni. V moštvu bo tudi Matija Pleško, za nas izredno pomemben igralec. Upam, da mu bom do Dinama uspel dvigniti formo, saj se mu dolg odmor gotovo pozna," je na novinarski konferenci dejal Baltić, ki si ne dela utvar, da bi Dinamo zaradi tega, ker si je praktično že zagotovil prvo mesto v skupini, tekmo vzel z "levo roko" in nastopil z rezervno postavo.

"Dinamo je klub z velikanskim proračunom. So profesionalci, ki si ne smejo privoščiti razprodaje ugleda, zato sem prepričan, da bodo tekmo vzeli še kako resno. To kažejo tudi s tem, da v Ljubljano prihaja vseh 18 igralcev, in to celo s klubskim letalom. Tudi njihovo morebitno podcenjevanje ne pride v poštev. Njihov trener se je že nekajkrat v živo prepričal o naši kakovosti, med drugim tudi lani na zaključnem turnirju pokala Top Teams," pravi Baltić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.