Šport
15 ogledov

Blejci proti slovenskemu selektorju

Andrej Flajs je jasno povedal, da Blejci želijo še eno zmago. (Foto: ww.alesfevz Žurnal24 main
Nova dvorana v Stožicah bo v sredo doživela še odbojkarsko premiero. Odbojkarji ACH Volley bodo v drugem kolu Lige prvakov gostili Budvansko riviero, ki jo vodi slovenski selektor Veselin Vuković.
ACH Volley je lani z izvrstnimi dosežki opozoril nase in povsem jasno je, da smo zdaj praktično na vsaki tekmi favoriti. Toda to nas ne sme uspavati, ne smemo se ozirati na tisto, kar se je dogajalo lani.
Igor Kolaković

Odbojkarje ACH Volleyja v sredo čaka druga tekma Lige prvakov. Po zmagi na Poljskem bodo tokrat gostili črnogorske prvake, igralce Budvanske riviere, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vuković. Blejci tekmo ocenjujejo kot zgodovinsko, saj bodo prvič igrali v Stožicah, ki naj bi bile polne do zadnjega kotička. "Igranje pred ogromno gledalci pomeni veliko čast. Ne samo za nas, ampak tudi za druge ekipe. Ponavadi se pred toliko gledalci igra zaključni turnir, mi pa bomo v takih razmerah igrali predtekmovalno tekmo. Zagotovo igralcem tudi zaradi tega ne bo lahko, saj bodo bolj čustveni. Vsaj na začetku, zato prosim za pomoč navijače. Ti morajo biti potrpežljivi, morajo se zavedati, da se taka tekma ne igra vsak dan," je na novinarski konferenci pred tekmo dejal trener slovenskih prvakov Igor Kolaković.

Dvoboj med slovenskimi in črnogorskimi prvaki bo obračun ekip, ki sta v prvem krogu zabeležili zmagi. ACH Volley proti Jasrtzebskemu, Budvanska riviera pa proti Olympiacosu. Druga zmaga bi obe ekipi približala napredovanju, čeprav je o tem še prezgodaj govoriti. Vsekakor pa je jasno, da bodo v vlogi favorita Blejci, to jim priznavajo tudi v taboru Črnogorcev. "Blejci so eno izmed najboljših evropskih moštev. Njihova ekipa je še močnejša kot lani, ko se je uvrstila na zaključni turnir. So favoriti, toda kakšni športniki bi bili, če ne bi verjeli v presenečenje. Je pa dejstvo, da bo v obračunu, ki je tako igralsko kot organizacijsko na visoki ravni, na kar kaže tudi podatek, da bodo očitno napolnili dvorano, za nas uspeh že vsak niz," trener Črnogorcev Vuković vlogo favorita podaja gostiteljem.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Podobnega mnenja je tudi domači trener Kolaković: "ACH Volley je lani z izvrstnimi dosežki opozoril nase in povsem jasno je, da smo zdaj praktično na vsaki tekmi favoriti. Toda to nas ne sme uspavati, ne smemo se ozirati na tisto, kar se je dogajalo lani. Želena zmaga ne bo prišla sama od sebe. Dosegli jo bomo z igro, ki mora biti vsaj taka kot na Poljskem, če ne še boljša," meni Kolaković, ki ima nekaj težav s poškodbama kapetana Andreja Flajsa (mišica) in blokerja Matevža Kamnika (hrbet).

Blejci so eno izmed najboljših evropskih moštev. Njihova ekipa je še močnejša kot lani, ko se je uvrstila na zaključni turnir. So favoriti, toda kakšni športniki bi bili, če ne bi verjeli v presenečenje.
Veselin Vuković

"Igral bi tudi z eno nogo. To je za nas zgodovinska tekma, čeprav sem že po koncu lanske sezone dejal, da nas je Stožic kar malce strah. Navadili smo se namreč na poln in glasen Tivoli, upamo, da bo tako tudi na drugem koncu Ljubljane. Naša prva naloga bo, da pokažemo kakovostno predstavo, če jo bomo, bi moral biti tudi rezultat ugoden. Mislim, da se znamo boriti s pritiski, ki jih bo prinesla prva domača tekma. Tudi s pritiskom favorita. Že nekaj let smo favoriti v državnem prvenstvu, pokalu, srednjeevropski ligi, tako da nam s psihološkega vidika težke tekme niso neznanka. Dejstvo je, da če hočemo napredovati v nadaljnje tekmovanje, moramo doma zmagovati," je povedal Flajs, ki prijateljski tekmi pred začetkom sezone, ko sta se ekipi srečali na turnirju v Novem Sadu, ne pripisuje velike vloge: "To je bila prijateljska tekma, ki smo jo sicer brez večjih težav dobili. Vendar ekipi nista bili popolni, trenerja sta preizkušala razne taktične različice. Vsekakor se na njo ne gre zanašati, to bo povsem drugačen dvoboj. Vemo, da imajo tekmeci nekaj odličnih igralcev in zagotovo ne bodo lahek zalogaj. Tudi to, da se med seboj dobro poznamo, ne bo pomenilo veliko. Toliko kot Vuković pozna nas, njih pozna Kolaković. Tako da se reprezentančnega selektorja ne bojimo. Zagotovo se ne bojimo nikogar."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.