Šport
19 ogledov

Blejci še korak do naslova

Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi tekmi finala DP v Radovljici s 3:1 premagali Salonit Anhovo in povedli z 2:0 v zmagah. Svoj sedmi naslov bodo lahko osvojili že v soboto.

Odbojkarji ACH Volleyja so le še korak oddaljeni od sedmega naslova državnih prvakov. Potem ko so v torek v Kanalu gladko dobili prvi dvoboj (težave so imeli le v drugem nizu), so se tokrat morali za uspeh bolj potruditi. Kanalci so nudili dostojen odpor, branilce naslova so močno namučili in si za prikazano igro zaslužijo pohvale, čeprav so bila v njihovi igri spet prisotna velika nihanja.

Na začetku je bilo videti, da se bo očitna prevlada prvakov s prve tekme prenesla tudi v dvorano v Radovljici. Gostitelji so na krilih razpoloženega Alena Šketa, ki je v uvodnem nizu dosegel devet točk, kazali željo, da ekspresno rešijo vprašanje zmagovalca. Ko je bilo na semaforju 18:9, je kazalo, da bodo Primorci iz doline Soče povsem nemočni, a so nato vendarle prišli k sebi. Madžar David Szabo je odlično serviral, bil nezaustavljiv tudi v napadu (osem točk v prvem nizu), tako da so se gostje približali na 16:21. Toda na koncu sta ekipi osvajali svoj servis, tako da je niz pripadel Blejcem.

Toda Kanalci so nadaljevali v stilu konca prvega niza. Čeprav so ob prvem tehničnem odmoru zaostajali s 5:8, so po njem prevzeli pobudo, predvsem po zaslugi Darija Savičića, ki je pri zbiranju točk zamenjal Szaba. Trikratni zaporedni podprvaki so prišli do vodstva s 13:11, domači so sicer nekajkrat izenačili, toda v vodstvo jim ni uspelo priti. Zadnjič je bil izid izenačen na 21. točki, nato pa so varovanci Dragutina Šukerja dosegli tri točke zapored, kar je bilo dovolj za izenačenje na 1:1.

Gostje so pobudo prenesli tudi v tretji niz. Praktično so bili ves čas v vodstvu, vodili še z 19:17, toda Szabo ni bil več na pravi ravni, v igro pa je pri Blejcih prišel tudi Oliver Venno, ki do takrat ni bil na igrišču, razigral se je še kapetan Andrej Flajs. Z delnim izidom 3:0 so domači prišli v prednost, z delnim izidom 4:0 pa so nato tudi končali niz.

S tem je bilo odpora Salonita podobno kot v zadnjem nizu tekme v Kanalu konec. Vodstvo gostiteljev s 7:2, 12:4 in 14:5 je potrdilo, da je tekmecem po izgubljenem nizu močno padla morala, tako da so bili v nadaljevanju povsem nebogljeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.