Šport
4 ogledov

Blejci so vseeno favoriti

Blejci bodo morali strniti vrste, saj jim bo nasproti stal ruski Zenit, ki ima 1 Žurnal24 main
Finalni dvoboj za naslov državnega prvaka med odbojkarji ACH Volley in Salonit Anhovo je po dveh odigranih tekmah presenetljivo izenačen na 1:1. V soboto bo tretja tekma.
 
 

Pričakujemo četrti zaporedni naslov, to je bil tudi eden od glavnih ciljev sezone.

Radovan Gačič

 
Odbojkarji ACH Volleyja bodo v soboto odigrali tretjo tekmo v finalu državnega prvenstva. Po dveh odigranih dvobojih je rezultat v finalu izenačen na 1:1, saj je Salonit Anhovo na drugi tekmi nadigral blejske odbojkarje, ti pa so tako doživeli prvi poraz na slovenskih parketih v zadnjih dveh sezonah. "Zavestnega podcenjevanja gotovo ni bilo, na tekmo pa smo se pripravljali na povsem običajen način. Morda pa so igralci v podzavesti le ramišljali nekoliko drugače, saj smo jih v tej sezoni dvakrat že prepričljivo premagali ," je povedal glavni trener Blejcev Radovan Gačič . Ta je pred tretjo tekmo optimist in meni: "Mi vemo, kaj je treba popraviti, medtem ko bodo tekmeci verjetno igrali tako kot na prvih tekmah. Vprašanje je samo, če bomo napake znali popraviti tudi na igrišču."


Se bodo veselili tudi tokrat? © SPS

 
Tretja tekma bo ob 18. uri v dvorani SGŠ v Radovljici , zmagovalec dvoboja pa bo le še korak oddaljen od nove lovorike. Gačič je kljub slabši formi svojih izbrancev prepričan v četrti zaporedni naslov: "Seveda ga pričakujemo. To je bil tudi eden izmed ciljev sezone." Hkrati pa že razmišlja tudi o prihodnji sezoni, z veseljem pa bo treniral tudi reprezentanta Andreja Flajsa , ki se vrača v blejski klub: "Andrej bo zelo močna okrepitev na mestu sprejemalca, še zlasti po dobri sezoni, ki jo je odigral v Franciji. Ker pozna način dela, ne bi smelo biti nobenih težav." Trener Blejcev je še napovedal, da bo v naslednji sezoni za ACH Volley najverjetneje igral le en tuj odbojkar. Blejci so doslej osvojili štiri naslove državnih prvakov, Kanalci pa že pet.  V prejšnji sezoni so si gorenjski odbojkarji priborili evropski pokal Top Teams , doslej pa so bili še dvakrat najboljši v Interligi .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.