Šport
5 ogledov

Blejci v finalu

Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volley so v prvi polfinalni tekmi srednjeevropske lige premagali Posojilnco Dob. Nasprotnik Blejcev v petkovem finalu bo moštvo Hypo Tirol Innsbruck.
 

Srednjeevropska liga, polfinale

ACH Volley : Posojilnica Dob 3:0
Hypo Tirol Innsbruck : Aon Hot Volleys 3:1

Odbojkarji ACH Volleyja so v polfinalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige premagali Posojilnico Dob s 3:0 (26, 23, 16). Blejci se bodo v petkovem finalu ob 20.15 pomerili z zmagovalcem večerne tekme med ekipama Aon hotVolleys in Hypo Tirol Innsbruck. To so postali igralci Innsbrucka, ki so zmagali s 3:1.

V prvi polfinalni tekmi sta se v napol prazni dvorani pomerila prvo- in četrtouvrščeni moštvi rednega dela. Novopostavljeni trener ACH Volleyja Radovan Gačić je celo srečanje odigral brez "tuje" pomoči v postavi Satler , Čuturič , Pleško , Čebron , Pajenk , Gasparini in libero Škorc . V prvih dveh nizih je zmagovalca odločila končnica, zadnji niz pa je bil povsem v domeni branilcev naslova, ki so se tako zasluženo uvrstili v jutrišnji finale.


Blejski blok se je ponovno izkazal. © BOBO

 

Začetek tekme je zaznamovalo kar nekaj zgrešenih servisov na obeh straneh, igralci Doba pa so si zagotovili prednost dveh točk (6:8) po napakah Blejcev v napadu. Tudi nadaljevanje ni potekalo po željah igralcev ACH Volleyja, ki so imeli kar nekaj težav pri sprejemu, zato je Gačić pri vodstvu Doba s 13:9 zahteval prvi odmor. Z nekaj odličnimi potezami v napadu se je nato izkazal Čuturič , za izenačenje na 15. točki pa je poskrbel Čebron . Po bloku Pajenka za izenačenje na 18. točki je prvi polminutni odmor zahteval še trener Doba Palgut , po asu Pleška za vodstvo z 20:18 pa še drugega. Slovenski odbojkarji so si nato v končnici že priigrali zaključno žogo (24:22), vendar so po nekaj napakah dovolili gostom izenačenje. V nadaljevanju jim je vendarle uspelo streti odpor nepopustljivih igralcev Doba in po napaki Kosla zagotoviti vodstvo v nizih z 1:0.

 

ACH Volley

Pajenk 7, Čebron 10, Taliaferro, Gasparini 18, Touzinsky, Čuturič 17, Pleško 10, Thomas, Škorc, Kamnik, Orel, Satler 2.

V drugem nizu je bil rezultat poravnan do četrte točke, nato pa sta se z nekaj napadalnimi akcijami izkazala Pleško in Gasparini , kar je pomenilo vodstvo Slovencev z 9:5. Do drugega tehničnega odmora je branilcem lovorike uspelo zadržati prednost dveh točk. Po dveh napakah podajalca Satlerja so zamejski odbojkarji povedli za točko (17:18), trener Bleda Gačić pa je reagiral s polminutnim odmorom. Kljub temu se Slovenci niso mogli odlepiti in šele po napaki Režnička , ki je bil v mreži, so povedli za točko (21:20). V končnici so zlahka prišli do prve zaključne žoge, a je tudi tokrat niso realizirali in Dob je prišel le na točko zaostanka. Vse dvome o zmagovalcu drugega niza je nato razrešil Pajenk z natančnim udarcem.

Tako kot v drugem nizu je tudi v tretjem sprva kazalo na izenačeno igro, nato pa so po rezultatu 4:4 potegnili igralci ACH Volleyja , ki so si po domiselni akciji Satlerja in Pleška zagotovili vodstvo s 7:4. Igralci Doba so bili tudi v nadaljevanju v težavah, Slovak na klopi Doba Palgut pa je pri slovenskem vodstvu s 13:9 za svoje varovance zahteval prvi odmor. V nadaljevanju je bila na igrišču le ena ekipa. Moštvo z Bleda je z domiselno igro vse bolj povečevalo prednost, na koncu pa skupaj z navijaško skupino, ki je celo srečanje glasno spodbujala slovenske prvake, slavila z visokih 25:16 in se s tem tudi letos zasluženo uvrstila v finale.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.