Šport
27 ogledov

Bleščeča predstava Slovenije

Marko Bezjak EPA
Slovenski rokometaši so se na svoji tretji tekmi pomerili z Makedonci in lažje od pričakovanj prišli do zmage z 29:22 (16:10). S tem so si že priigrali nastop v osmini finala.

Slovenska rokometna reprezentanca je na prvih dveh tekmah visoko premagala Angolo, za gol pa je bila uspešnejša tudi od Islandije. Tokrat je bila tekmica Slovenije Makedonija. "V vsakem primeru se obeta zanimiva tekma, zmagala pa bo ekipa, ki bo pokazala več želje in zbranosti. Vsi vemo, da se igra Makedonije vrti okrog Lazarova, ki bo ne glede na tekmeca na nasprotni strani dosegel svoje število golov, pomembneje bo ustaviti njegove soigralce," je pred dvobojem v Metzu razmišljal slovenski selektor Veselin Vujović.

Slovenski in makedonski rokometaši so se pred tokratnim obračunom nazadnje na velikem tekmovanju pomerili pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Katarju, ko so v osmini finala slavili Slovenci s 30:28.

Tekmo je Slovenija odprla z zadetkom Jureta Dolenca, a so Makedonci nato odgovorili z dvema goloma. Na 2:2 je izenačil Darko Cingesar, ki pa si je nato prislužil dvominutno kazen. Kljub igralcu manj so se slovenski rokometaši ubranili, na drugi strani pa je mrežo s projektilom zatresel Borut Mačkovšek. Sledila je nova izključtev na slovenski strani, Matevž Skok pa je zaustavil strel Kirila Lazarova s sedmih metrov. Tudi ob naslednjem napadu Slovencev je prišlo do sedemmetrovke in izključitve, Gašper Marguč je zadel za 4:2, še za gol višjo razliko pa je nato z novo bombo poskrbel Mačkovšek.

Slovenci so dobro igrali v obrambi, razpoložen je bil tudi Skok, Makedonija je tako težko prihajala do golov. Slovenski vratar se je nato v svojem 70. nastopu za reprezentanco prvič vpisal tudi med strelce, izkoristil je igro Makedonije brez čuvaja mreže (7:3). Izbranci Lina Červarja so še naprej igrali brez vratarja, to pa sta znala izkoristiti tudi Marko Bezjak in Marguč. Slednji je zadel že za 11:6.

S hitro igro je Slovenija ohranjala razliko petih zadetkov tudi v naslednjih minutah, po asistenci na Dolenca na šestmetersko črto pa je za 14:8 zabil še Blaž Blagotinšek. Tudi nova izključitev ni zaustavila Slovencev, Vid Kavtičnik je poskrbel za 15:9, dve sekundi pred piskom sirene pa je za 16:10 zadel Miha Zarabec.

Tudi drugi polčas so Vujovićevi izbranci dobro odprli. Skok je vknjižil novi obrambi, Makedonci so si prislužili izključitev, po golu Mateja Gabra pa je bil na semaforju izpisan rezultat 19:11. Tekmeci tudi v naslednjih minutah niso uspeli znižati razlike, po prvem golu Nika Henigmana pa je Slovenija v 46. minuti pobegnila celo na +9 (22::13).

Vujović je lahko v zadnjih minutah ponudil priložnost tudi igralcem, ki sicer niso v prvem planu, ko je ob koncu 55. minute s cepelinom po podaji Blaža Janca Kavtičnik zadel za 27:18 pa je bilo pravzaprav že vse odločeno. Makedonija je ob premešani slovenski postavi nato le nekoliko ublažila poraz.

Za igralca tekme je bil izbran Skok, ki je zaustavil 14 od 31 strelov Makedoncev.

SP 2017, skupina B, 3. tekma:

Slovenija - Makedonija 29:22 (16:10)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.