Šport
12 ogledov

Blom ima konkurenco doma

(Foto: Pokerplayer.co.uk) Žurnal24 main
Viktor oziroma Isildur1 ni edini član družina Blom, ki se zna preživeti s pokrom. Tu je tudi Sebastian Blom, ki je magal na Glavnem turnirju prvenstva Swedish Online Poker Championship.

Kot vse kaže imajo člani švedske družine Blom poker že v svoji krvi, saj je ta konec tedna, 24-letni Sebastian "SmartNSexy" Blom, sicer bolje poznan kot starejši brat Viktorja Bloma (Isildur1), zmagal na Glavnem turnirju prvenstva Swedish Online Poker Championship, kar mu je navrglo kar 106.500€.

Blom, ki sicer raje kot Texas Hold'Em igra Pot Limit Omaho, je v nedeljo s seboj na finalno mizo Glavnega turnirja (NL Hold'Em), prinesel največ žetonov, svoje vodstvo pa trdno držal v svojih rokah vse do konca, kar mu je tudi prineslo sicer ne prav odmeven naslov, a zato toliko več denarja. Samo dogajanje na finalki je bilo sicer precej eksplozivno, saj je od prvega deljenja do zadnje igre preteklo le nekaj več kot 90 minut, preden je Šved lahko začel praznovati svojo veliko zmago.

V zadnji igri turnirja, je bilo praktično vse odločeno že pred flopom, ko je "JHallqvist" zarinil s {K-Diamonds}{6-Spades}, Blom pa je njegovo stavo izenačil z {A-Hearts}{9-Clubs}. Skupne karte {10-Clubs}{5-Spades}{4-Spades}{7-Hearts}{9-Spades} so nato le še potrdile zmago Isildurjevega brata in turnirja je bilo konec!

Kot je še red nastopom na finalki povedal Blom, naj bi denar, ki si ga bo (je) priigral, šel predvsem za krepitev "bankroll-a", kar naj bi mu omogočilo, da bi se lahko morebiti preselil tudi na nekoliko dražje spletne mize ter se po stopinjah mlajšega brata, pomešal s poker smetano.

Za elektronsko revijo spletne poker sobe Svenska Spel je Blom med drugim še povedal, da skorajda izključno igra na spletu, pri čemer navadno sedi za 6-8 PLO mizami. Po lastnih besedah, bi se navijač Tottenham Hotspursov, sam sicer lahko še bolj posvetil pokru, saj sedaj tedensko na spletnih mizah preživi "le" od 40 do 60 ur!

Kljub temu, da je sam trenutno bolj uspešen kot njegov brat, pa je Sebastian na vprašanje o tem, kdo je njegov vzornik v svetu pokra, vseeno kot iz topa ustrelil: "Viktor Blom!"

Očitno "Isildur1" ni edini v družini Blom, ki se zna preživeti s pokrom ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.