Šport
17 ogledov

Bo Andy končal 70 let suše?

Andy Murray ima lepo priložnost, da razveseli rojake. Žurnal24 main
Londonska generalka pred Wimbledonu se za Veliko Britanijo končuje odlično. Po letu 2002 imajo v finalu spet svojega igralca, Andy Murray pa lahko konča 70 let dolgo sušo Britancev.
Andy Murray je v Londonu , kjer se del najboljših teniških igralcev na igriščih Queen's Cluba pripravlja na tretji turnir za grand slam v sezoni, poskrbel za veselje britanskih ljubiteljev tenisa. V polfinalu je brez težav premagal Španca Juana Carlosa Ferrera in s tem poskrbel, da imajo Otočani po letu 2002 (ko so stiskali pesti za Tima Henmana ) znova svojega predstavnika v finalu wimbledonske generalke. Njihovo veselje in hkrati pritisk na 22-letnega Škota pa sta toliko večja, saj ima Murray priložnost, da konča 70 let dolgo sušo Britancev na tem turnirju. Zadnji domačin, ki je bil tu brez konkurence, je bil namreč Bunny Austin , ki je tu slavil leta 1938.

Marija Šarapova je klonila v polfinalu. © Reuters

 
"Ta teden je bil dober in upan, da se bo tudi jutri nadaljeval tako," je po polfinalnem dvoboju dejal Murray, na katerega bodo Britanci veliko računali tudi v Wimbledonu. Nasprotnik prvega nosilca turnirja, sicer pa tretjega igralca sveta bo v finalu Američan James Blake , ki je polfinalni dvoboj dobil po predaji rojaka Andyja Roddicka . Ta je bil po vsega 32 minutah igre dvoboj prisiljen predati zaradi zvina desnega gležnja v tretji igri srečanja, ko je v trenutku nepazljivosti nesrečno stopil na rob travnatega dela igrišča in betonske podlage ob njem.

V finale drugega pripravljalnega turnirja za Wimbledon v nemškem Halleju se je že uvrstil Tommy Haas , njegov nasprotnik pa bo boljši iz dvoboja med Novakom Djokovićem in Olivierjem Rochusom . Dekleta se na Wimbledon pripravljajo v Birminghamu, do finala pa sta prišli Slovakinja Magdalena Rybarikova , ki je premagala Sanio Mirzo, in Kitajka Li Na , ki je bila boljša od Marije Šarapove.

London, ATP, polfinale:
Andy Murray (VBR, 1) : Juan Carlos Ferrero (ŠPA) 6:2, 6:4
James Blake (ZDA)
: Andy Roddick (ZDA) 4:4, predaja

Halle, ATP, polfinale:
Tommy Haas (NEM)
: Phillipp Kohlschreiber (NEM) 2:6, 7:6(5), 7:6(3)
Olivier Rochus (BEL) : Novak Djoković (SRB, 2) 7:6(7) , 6:4

Birmingham, ATP, polfinale:
Magdalena Rybarikova (SVK, 13)
: Sania Mirza (IND) 3:6, 6:0, 6:3
Li Na (KIT, 4)
: Marija Šarapova (RUS) 6:4, 6:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.