Šport
48 ogledov

Bo kolesarjenje postalo del zimskih športov?

Kolesarstvo EPA
Brian Cookson, predsednik mednarodne kolesarske zveze, si želi resne prenove olimpijskih programov.

Mednarodni olimpijski komite se je že pred časom zavezal k pregledu olimpijskih programov, saj menijo, da je program poletnih olimpijskih iger preveč zgoščen. S prav posebno rešitvijo se je oglasil predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson, ki si prizadeva, da bi nekatere 'poletne' športe preprosto prestavili med 'zimske'.

"Premisliti bi morali o zimskih olimpijskih igrah; zakaj bi tam morala biti zgolj sneg in led? Če imamo problem s poletnimi olimpijskimi igrami, kjer je celotna zadeva prenatrpana s preveč prizorišči, preveč športi in preveč športniki, zakaj ne bi razmislili o tem, da nekatere dvoranske športe prestavimo na zimske igre?" je dejal Cookson in ob tem natančno navedel, katerim športom bi to najbolj koristilo.

"Zakaj ne bi prestavili borilnih športov, kot je judo, ali drugih dvoranskih športov, kot je badminton? Pravzaprav bi lahko na zimske olimpijske igre prestavili tudi dvoransko kolesarjenje. Če bi nam to uspelo, bi imel ta šport več disciplin in kolajn, kar bi bilo za ta šport dobro," je zaključil Cookson, ni pa še znano, ali bodo njegovi predlogi naleteli na plodna tla. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:24 26.marec 2014.

    Ja kako bi pa potem cestno dirko vozil. A z ketnami ?