Šport
5 ogledov

Bo Sara nasledila Petro?

To so kandidati za Žurnalovega športnika iztekajočega se leta 2008. Žurnal24 main
Sara Isakovič, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila drugo mesto na 200 metrov prosto, je kandidatka za Žurnalovo športnico leto.
 

Žurnalov športnik leta

Rajmond Debevec

Če smo za Saro Isaković , članico plavalnega kluba Žito Gorenjka Radovljica , lani dejali, da je ujela stik z najboljšimi plavalkami na svetu, je 20-letna Blejka le leto pozneje že segla po samem vrhu. Po ne najboljši zimski sezoni je pod budnim očesom trenerja Mihe Potočnika kmalu nadoknadila zamujeno. Od tekmovanja do tekmovanja je dvigovala formo, prvi vrhunec sezone pa je dosegla na evropskem prvenstvu v Eindhovnu . Sprva je na stometrskih razdaljah v prostem in delfinovem slogu osvojila osmi mesti, nato pa je na 200 metrov prosto presegla vsa pričakovanja in postala evropska prvakinja. Čustveno izčrpana se je pozneje odpovedala polfinalnemu nastopu na 200 metrov delfin, kjer bi zagotovo zabeležila še eno uvrstitev v finale.


Sara Isakovič je v Pekingu Sloveniji priplaval prvo plavalno odličje. © Sportnet

 

S tem pa sanj še ni bilo konec. Isakovićeva je osebne rekorde še kar izboljševala in naenkrat se je znašla v krogu favoritinj tudi za olimpijsko odličje. V Pekingu je svojo vlogo na 200 metrov prosto opravila več kot odlično, se zavihtela na drugo mesto in Sloveniji priplavala prvo plavalno odličje na OI.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.