Šport
15 ogledov

Bo tudi v drugo ostala praznih rok?

tina maze schladming EPA
Najboljša slovenska športnica Tina Maze se bo danes v Šanghaju udeležila podelitve laureusov, t.i. športnih oskarjev.

Na olimpijskih igrah lani v Sočiju je osvojila dve zlati medalji, v tej zimi pa je bila dvakrat zlata in srebrna na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku in se je do zadnjega dne borila za skupno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark.

Ob Mazejevi so v ženski konkurenci nominirane atletinji Novozelandka Valerie Adams in Etiopijka Genzebe Dibaba, norveška tekačica na smučeh Marit Bjoergen ter teniški igralki Kitajka Li Na in Američanka Serena Williams.

Mazejeva je bila za prestižno nagrado nominirana že lani, ko je laureus pripadel ameriški plavalki Missy Franklin. Nagrade laureus podeljujejo od leta 2000, Mazejeva pa je šele četrta slovenska športnica, ki je bila nominirana, in prva, ki je bila za športnico leta na svetu nominirana dvakrat.

Jamajška atletinja Merlene Ottey, ki je v zadnjem obdobju svoje športne poti nastopala za Slovenijo, je bila leta 2011 med kandidatkami za povratnico leta, za posebne dosežke pa sta bila nominirana leta 2001 ekstremni smučar Davo Karničar, leta 2003 pa ultramaratonski plavalec Martin Strel.

Komentarjev 1