Šport
16 ogledov

Bo WADA spremenila doping teste?

Kdaj bo izkoreninjen doping v kolesarstvu? Žurnal24 main
Svetovna protidopinška agencija (WADA) ta konec tedna odloča o zadevi, ki utegne spremeniti prihodnji razvoj športa.

V Švici predstavniki te organizacije razpravljajo o tem, da bi opustili prepoved uporabe klenbuterola. S tem sredstvom, ki je bilo do zdaj na dopinški listi, si športniki umetno večajo mišično maso. S klenbuterolom se sicer zdravijo tudi astmatiki. V športu njegova moč prihaja do izraza drugje: atleti ga uživajo, ker tako hitreje pridobijo na mišični masi ter "pokurijo" maščobe.

Vendar pa so nekateri športniki, ki so padli na doping kontrolah, trdili, da je za to kriva govedina, ki so jo uživali. Dejstvo, da se lahko doza klenbuterola poveča z uživanjem govedine, očitno funkcionarji Wade občutijo kot pritisk, ali pa bodo športnikom tudi popustili, pa bo morda znano že v nedeljo. Kot zanimivost, klenbuterol je bil lani usoden za kolesarja Alberta Contadorja na Dirki po Franciji. Tako kot številni drugi se je tudi on izgovarjal na meso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.