Šport
13 ogledov

Bobinac ostaja poglavar RZS

Franjo Bobinac ostaja na čelu naše krovne rokometne organizacije. (Foto: Saša De Žurnal24 main
Rokometno zvezo Slovenije bo tudi v naslednjih štirih letih vodil Franjo Bobinac, ki je na volilni seji skupščine RZS v Ljubljani prejel 50 glasov od 51 prisotnih delegatov.
Svoj prvi mandat sem začel pred letom in pol. Obdobje je bilo prekratko za spremembe, tako da sem se s klubi in drugimi člani rokometne družine odločil, da na predsedniškem položaju ostanem do leta 2014.
Franjo Bobinac

Franjo Bobinac bo v naslednjih štirih letih na čelu Rokometne zveze Slovenije (RZS). Zdajšnji prvi mož domače rokometne zveze in edini predsedniški kandidat je na torkovi volilni seji skupščine RZS v Ljubljani prejel 50 glasov od 51 prisotnih delegatov. Bobinac se je vzdržal glasovanja.

Na Bobinčev predlog bodo v naslednjih štirih letih člani predsedstva RZS Aleksander Svetelšek (Petrol), Franc Krašovec (Cimos Koper), Dušan Zorko (Pivovarna Laško), Janez Škrabac (Riko hiše), Franci Pliberšek (MIK Celje), Boštjan Kozole (Eurosad), Metka Kocbek (Danone Slovenija), Zdravko Počivalšek (Terme Olimia), Urban Golob (Hypo banka), Bor Rozman (Merkur) in Borut Škabar (Blue Marine Hrpelje), po organizacijskem načelu pa še šest rokometnih delavcev – Jože Galof, Izidor Krivec, Matjaž Avsec, Karlo Kastelic, Janez Martinčič in Aleš Praznik.

Torkova seja v ljubljanskem M hotelu se je zaradi nesklepčnosti začela s polurno zamudo. Delegati so se najdlje časa zadržali na četrti točki, kjer so nazadnje le sprejeli spremembe registracijskega pravilnika in statuta, osrednja točka pa je bila izvolitev novega-starega predsednika, kjer je Bobinac, ki je po odstopu Žige Debeljaka oktobra leta 2008 prevzel odgovorno funkcijo, dobil predsedniški mandat do leta 2014.

"Svoj prvi mandat sem začel pred letom in pol. Obdobje je bilo prekratko za spremembe, tako da sem se s klubi in drugimi člani rokometne družine odločil, da na predsedniškem položaju ostanem do leta 2014," je po vnovični izvolitvi na mesto predsednika RZS dejal Bobinac in dodal: "Moj glavni cilj so še vedno poletne olimpijske igre v Londonu leta 2012. Verjamem, da se bo obema našima reprezentancama uspelo uvrstiti na olimpijski turnir. Zelo pomembno je, da vsi stebri naše krovne rokometne organizacije delujejo solidno, da smo na lepi poti, da zgladimo vse spore okrog sodniških zgodb. Čestitam tudi vsem klubom za vrhunsko delo z mladimi, nenazadnje so rezultati v mladinskih kategorijah dokaz, da se v naših rokometnih sredinah dobro dela in zato verjamem, da je pred obema našima elitnima izbranima vrstama lepa prihodnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.