Šport
40 ogledov

Bode še nima dovolj smučanja

V Vancouvru je osvojil tri kolajne. Bode Miller. Po koncu sezone pa se je preizk Žurnal24 main
"Veliko je naredil za naš šport, za naše moštvo. Fantastično je, da bo še naprej smučal," je dejal glavni trener ameriške ekipe, s čimer je oznanil, da bo Bode Miller nadaljeval kariero v svetovnem pokalu.

Ameriški smučar Bode Miller bo, kot kaže, sredi poletja vendarle nadaljeval kariero v svetovnem pokalu. Po koncu prejšnje sezone je resno razmišljal o slovesu, zdaj pa so iz ameriškega smučarskega tabora sporočili, da se je dogovoril za nadaljevanje sodelovanja z ekipo. Miller je na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojil zlato, srebro in bron, vendar je po koncu sezone 2009/10 kljub temu izrazil dvom v nadaljevanje kariere. Zdaj se je 32-letni tekmovalec, ki ima svojstven slog smučanja in nastopanja v javnosti, odločil za nadaljevanje. Kot je sporočil trener ameriške moške smučarske ekipe Sasha Rearick, bo Miller podpisal pogodbo z ameriško smučarsko zvezo in se celo nagiba k temu, da bi že avgusta začel trenirati na Novi Zelandiji.

"Veseli smo, da ga bomo imeli v ekipi. Veliko je naredil za naš šport, za naše moštvo. Fantastično je, da bo še naprej smučal," je dejal trener. Miller se je po končani sezoni sicer povsem odklopil in doslej ni veliko razmišljal o smučanju. Pred mesecem in pol je skušal celo nastopiti na teniškem odprtem prvenstvu ZDA, a je obtičal že na prvi stopnji državnih kvalifikacij. Po dveletni avanturi, ko je nastopal z lastno zasebno ekipo in ni sodeloval z ameriško smučarsko zvezo, se je lani jeseni kontroverzni smučar spet vrnil pod okrilje matične zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.