Šport
18 ogledov

Bode v kvalifikacije za US Open

Bode Miller je poleti smuči zamenjal za teniški lopar. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ameriški alpski smučar Bode Miller bo na Havajih začel kvalifikacije za nastop na zadnjem letošnjem grand slam turnirju sezone v tenisu OP ZDA.

Ameriški igralci tenisa, tudi rekreativni, imajo pravico do udeležbe na kvalifikacijskih turnirjih za nastop na enem od štirih največjih teniških dogodkov leta.

Med igralci, ki bodo poskusili srečo, je tudi 32-letni zvezdnik alpskega smučanja Bode Miller. Le najboljši igralci na kvalifikacijskih turnirjih nato dobijo povabilo za nastop na uradnih kvalifikacijah za glavni turnir. Miller je bil kot srednješolec teniški prvak zvezne države Maine, njegova družina pa ima v lasti teniški pripravljalni center v New Hampshiru. Prav tam je odlični smučar ure in ure treniral tenis. V četrtek se je na Havajih začel eden od 16 kvalifikacijskih turnirjev, Miller, nosilec zlate, srebrne in bronaste kolajne z zadnjih olimpijskih iger v Vancouvru, pa si bo poskušal prav tu priboriti vstopnico za turnir v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.