Šport
13 ogledov

Bodo brcali po snegu?

Žurnal24 main
Vremenska napoved za Južnoafriško republiko v naslednjih dneh ni nič kaj obetavna. Torkova napoved vključuje tudi snežinke na višje ležečih prizoriščih.

Letošnje nogometno svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki je prvo na črni celini. Lahko pa kmalu postane tudi prvo, ki ga bo pobelil sneg, saj torkova vremenska napoved vključuje tudi snežinke na višje ležečih prizoriščih. Hladna fronta bo namreč zajela večji del JAR, s seboj pa prinaša dež, nevihte, ledene temperature, v gorah pa tudi sneg.

Nacionalni radio v JAR je poročal, da so nekaj gorskih prelazov v provinci West Cape že zaprli, prireditelji pa vse obiskovalce opozarjajo, naj se v naslednjih dneh toplo oblečejo. V mestih, kot sta Vryburg in Bethlehem, pričakujejo tudi do minus šest stopinj Celzija, na prizorišču nogometnih bojev v Bloemfonteinu pa naj bi temperatura padla tri stopinje pod ledišče. V višje ležečih krajih v provinci East Cape pa vremenoslovci napovedujejo močno sneženje.

Kar šest stadionov na SP leži nad 1200 metri nad morjem, tudi Ellis Park in Soccer City v Johannesburgu (1753 m nad morjem). Drugi višje ležeči stadioni so Rustenburg (1500 m), Bloemfontein (1400 m), Polokwane (1310 m) in Pretoria (1214 m).

Vremenske napovedi za območje okoli Johannesburga in Pretorie napovedujejo zmrzal, v Durbanu, Port Alfredu in drugih obalnih krajih pa naj bi valovi dosegli več kot pet metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.