Šport
19 ogledov

Bodo vsi naslovi ostali v družini Kličko?

Brata Kličko sta svoji materi obljubila, da se ne bosta nikoli borila med seboj.
1/10
Žurnal24 main
Svetovni boksarski prvak po verziji WBC, Vitalij Kličko, obljublja svojim navijačem nepozaben spopad 29. maja, ko se bo za ubranitev naslova pomeril s poljskim izzivalcem Albertom Sasnowskim.

"Muhammad Ali je imel ta pas," je dejal 38-letni Vitalij Kličko, ko ga je razkazoval na novinarski konferencu v Gelsenkirchnu. "Mike Tyson in Lennox Lewis sta ga imela, sedaj je v moji lasti. Sem najmočnejši na svetu in vsem, ki bodo prišli na dvoboj, obljubljam nepozabno predstavo. Od tega pasu se bom poslovil, ko bom sam tako hotel."

Vitalij Kličko je do svojega tretjega naslova svetovnega prvaka po seriji WBC prišel 11. oktobra 2008, ko je v Berlinu s tehničnim knockoutom premagal Nigerijca Samuela Petra, ki se po osmi rundi ni več vrnil v ring. Zadnjo rundo tega obračuna si lahko ogledate tudi v videu.

Vitalij bo tako poskusil v družinski lasti obdržati tudi četrtega izmed najbolj cenjenih boksarskih pasov v supertežki kategoriji, njegov brat Vladimir je namreč svetovni prvak po verzijah WBO, IBO in IBF. Dvoboj bo gostila Auf Schalke arena, organizatorji pa pričakujejo okoli 60.000 gledalcev.

"On (Sosnowski, op. p.) ima več dvobojev za seboj in več izkušenj v supertežki kategoriji, toda jaz sem vesel vsakega izzivalca in komaj čakam na obračun. S Sosnowskim sem tudi govoril. Videl sem željo v njegovih očeh. Tudi on nestrpno pričakuje dvoboj," je še dodal postavni Ukrajinec.

Vitalij Kličko ima 39 zmag ter dva poraza z 41 spopadov, medtem ko je njegov izzivalec Albert Sasnowski na 48 tekmah slavil 45-krat, doživel dva poraza, enkrat pa je dvoboj končal brez zmagovalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.