Šport
34 ogledov

Bodybuilderka, ki ljubi slikanje in mačke

1/21
Žurnal24 main
Seznanite se s Farah Malhass, 26-letno jordansko bodybuilderko, ki ni deležna prav veliko podpore. Za preživetje je morala prodati avto. Prosti čas zapolnjuje z mačko in slikanjem.

Farah Malhass je trdno odločena, da bo postala prva ženska iz arabskega sveta, ki bo sodelovala na mednarodnem tekovanju v bodybuildingu. "Vsi so proti meni. Nihče ne razume, zakaj želim postati zvezda tega športa,“ potoži 26-letnica, ki ji preglavice povzročajo stroga pravila obnašanja za ženske.

V septembru Farah čaka amatersko tekmovanje v Kanadi, in če bo prva, se ji lahko odprejo vrata na profesionalna merjenja mišic. Naprave za fitnes pa niso vse njeno življenje, rada pocrklja tudi svojo siamsko mačko Saro, ima pa tudi talent za slikanje. Preverite v priloženi galeriji!

Njena starša sta ločena, z njima nima veliko stikov. "Zame in za sestro je skrbel dedek, ki nanju je vedno razvajal. Vendar sem, ko sem dopolnila 20 let, sem odšla od doma, ker sem želela slediti svojim sanjam,“ pripoveduje Farah, ki je bila upornica že od malega. Trenirati je začela pri 20. letih in že takoj naletela na nerazumevanje družine, ki ni mogla razumeti, "kako si hočem deformirati telo in ga narediti grdega“.

Farah si torej vsa sredstva priskrbi sama, kar pa ni lahko: priprave, vitamini, hrana, dodatki … "Zaradi velikih stroškov sem morala prodati celo avto,“ vzdihnei: "Poleg tega je dedek bolan, in če bi izvedel, da sodelujem na tekmovanju, dvomim, da bi kdaj ozdravel ...“

Njeno mišičasto telo pokrivajo številni tatuji, prvega so ji vtisnili pri 17. letih: "Tatuji mi zelo veliko pomenijo, z njimi se identificiram, pomenijo moje vodilo. Da, tetoviranje je boleče, vendar mi ta bolečina pomaga premagati notranje trpljenje zaradi vseh pritiskov name.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.