Šport
18 ogledov

Boedker v podaljšku pokopal Racmane

arizona coyotes anaheim ducks mikkel boedker max domi Profimedias
Na severnoameriških ledenih ploskvah NHL je bila na sporedu le ena tekma, v Kaliforniji je Arizona po podaljšku ugnala Anaheim s 4:3.

V rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 3:3, zmagoviti gol pa je po dobri minuti petminutnega podaljška dosegel Danec Mikkel Boedker.

Za goste je dva gola v rednem delu prispeval Max Domi, enega Anthony Duclair, pri gostiteljih pa so zadeli Chris Stewart, Ryan Kesler in Sami Vatanen.

Na obračunu v Honda Areni v Anaheimu je bilo nekaj več pobude na strani domačih igralcev, a smetano so na koncu vendarle pobrali hokejisti iz Arizone, ki so predvsem sijajno in učinkovito predstavo prikazali v drugi tretjini, ko so nevtralizirali zaostanek dveh golov in dosegli vse tri zadetke v rednem delu.

"Anaheim je bil danes boljši, v prelomnih trenutkih dvoboja pa smo vendarle pokazali pravi značaj. Bilo je vroče in upam, da bo današnja zmaga prispevala k dodatnemu zagonu mojega moštva," je po dvoboju dejal eden od junakov današnje zmage, dvakratni strelec Domi.

Kojoti bodo novo priložnost za dokazovanje imeli že naslednji dan, v noči na sredo bodo nastopili v Los Angelesu, kjer igra edini slovenski hokejist v ligi NHL - Anže Kopitar. Kralji so se po dokaj klavrnem uvodu v sezono vendarle pobrali in trenutno z devetimi zmagami in petimi porazi držijo vodilno mesto v pacifiški skupini, v zahodni konferenci pa so na petem mestu.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks : Arizona Coyotes 3:4*

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.