Šport
19 ogledov

Boereejevo omrežil PokerStars

Tudi letos je seznam poker turnirjev bogat. (Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Pri največji spletni poker sobi na svetu PokerStars so še okrepili svojo ekipo profesionalcev, saj kot so oznanili pred dnevi, se bo tej ekipi v kratkem pridružila še Britanka Liv Boeree.

Zmagovalka letošnjega Glavnega turnirja EPT San Remo Liv Boeree se je letos poleti razšla s svojimi dolgoletnimi delodajalci UB.com in samo vprašanje časa je bilo, kdaj jo bo v svoje vrste zvabila katera od največjih spletnih poker sob …

26-letna Britanka je bila vse od svojih poker začetkov neločljivo povezana s spletno poker sobo UltimateBet (sedaj UB.com), kjer sta jo pod svoje okrilje vzela Annie Duke in Phil Hellmuth, a so že dogodki po njeni aprilski zmagi v San Remu začeli namigovati, da bi se to razmerje kaj kmalu utegnilo končati. Še pred začetkom prvenstva WSOP je sponzorska pogodba, ki je povezovala UB.com in gospodično Boeree, potekla in mnogi so že takrat napovedovali, da utegne mična Britanka že v kratkem najti nov dom.

Pri UB so poskušali te govorice utišati in so večkrat poudarili, da so z Britanko vpleteni v vroča pogajanja o podaljšanju sodelovanja, vendar je kot strela z jasnega, še preden se je polegel prah po odigranem poletnem delu Glavnega turnirja WSOP, je udarila novica, da je Liv ostala brez sponzorja.

V boj za njene usluge so se seveda takoj podale vse največje poker sobe, pri čemer so bili seveda najbolj konkretni pri Full Tilt Pokru in PokerStarsih, prav slednji pa so na koncu, vendarle uspeli podpisati pogodbo z Britanko.

Liv se je s pokrom sicer začela ukvarjati šele pred 5 leti, ko se ji je uspelo prebiti v oddajo, ki so jo v Veliki Britaniji pripravili pri Ultimate Bet. Tu je prvič prišla pod okrilje največje zvezde poker scene Phila Hellmutha in tako javnost, kot tudi predstavnike spletne poker sobe, prepričala do te mere, da so jo slednji nagradili s prvo sponzorsko pogodbo. Opogumljena s strani svojih učiteljev, se je Boereejeva pogumno lotila turnirjev in že kaj kmalu začela beležiti prve uspehe, ki pa so bili samo ogrevanje pred letošnjim Glavnim turnirjem EPT San Remo. Britanka je na tem turnirju namreč premagala vso konkurenco ter si priigrala svoj prvi EPT-naslov ter 1,25 milijona evrov nagrade. Skupaj je z nastopi na turnirjih širom sveta, zaslužila že skoraj 2 milijona dolarjev, prav slabo pa ji ne gre niti na spletu, kjer naj bi kmalu prešla tisto magično mejo 1.000.000 $ zaslužka. Prvo priložnost, da se izkaže pred svojimi novimi delodajalci, pa bo imela Liv že čez nekaj dni, saj bo PokerStarsove barve, prvič branila že na EPT turnirju v Londonu (29. september – 4. oktober 2010).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.