Šport
75 ogledov

Bojazen Britancev ni bila upravičena

Andy Murray
Škot Andy Murray, ki je na svetovni jakostni teniški lestvici ATP še vedno prepričljivo vodilni, je v prvem krogu grand slama v Wimbledonu zanesljivo premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika s 6:1, 6:4 in 6:2. V drugi krog se je uvrstila tudi druga igralka sveta Romunka Simona Halep, izpadel pa je Stan Wawrinka.

Simona Halep, druga teniška igralka svetovne lestvice, je v prvem krogu s 6:4 in 6:1 gladko premagala Novozelandko Marino Eraković, ki se je na turnir tako kot Slovenka Polona Hercog uvrstila iz kvalifikacij. Halepovo zdaj čaka Brazilka Maria Beatriz Haddad.

Kot vihar se je v drugi krog zavihtel tudi Španec Rafael Nadal, po uri in 48 minutah je drugi igralec sveta in zmagovalec odprtega prvenstva Francije prejšnji mesec prišel do 850. zmage v karieri, ko je s 6:1, 6:3 in 6:2 izločil Avstralca Johna Millmana. Nadal je s tem slavil petdeseto zmago v Wimbledonu, kjer je dvakrat osvojil turnir, ter je šele sedmi v zgodovini, ki je dosegel mejo 850 zmag; pred njim so le Roger Federer, Jimmy Connors, Ivan Lendl, John McEnroe, Andre Agassi in Guillermo Villas.

Uspešne so bile tudi Američanka Venus Williams, ki je s 7:6 (7) in 6:4 ugnala Elise Mertens, dvakratna zmagovalka turnirja na "sveti travi" Čehinja Petra Kvitova, zadnjič je v Wimbledonu zmagala leta 2014, in četrta nosilka Jelina Svitolina iz Ukrajine.

Branilec naslova Murray se bo v naslednji partiji pomeril z Nemcem Dustinom Brownom, ki je pred dvema letoma v Wimbledonu presenetljivo izločil Nadala, tokrat pa je 97. igralec svetovne lestvice v prvem krogu premagal Portugalca Joaoa Souso s 3:6, 7:6 (5), 6:4 in 6:4.

Murray je bil pod silnim pritiskom otoških medijev, ki so dvomili, ali je njihov glavni favorit sploh v formi pred vrhuncem teniške sezone na travi, saj ima težave s kolkom in je zaradi bolečin odpovedal ekshibicijski turnir v Hurlinghamu ter je v soboto opravil uro in pol dolg trening na All England Clubu.

Pred tem je v Queen'su izpadel že v prvem krogu, ko ga je premagal nepostavljeni Avstralec Jordan Thompson, tokrat pa se je gladko uvrstil v drugi krog tretjega turnirja za veliki slam v sezoni, njegov kazahstanski tekmec pa se je na glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec kvalifikacij.

"Dobro sem se počutil v zadnjih dnevih, adrenalin je dodal svoje in med tekmo nisem čutil nobenih bolečin. Bublik je zanimiv igralec, nekoliko drugače igra od ostalih, poskuša res z raznovrstnimi udarci in to imajo gledalci radi," je pojasnil Murray.

"Moja sezona na peščenih igriščih je bila zelo uspešna, naredila sem skoraj vse in igrala v finalu na zadnjih treh turnirjih. Toda ta turnir je poseben, ni mogoče imeti bolj drugačne podlage," je pojasnila Halepova. Prav tako kot Murray je tako gladko dobila prvo dvoboj v Wimbledonu, kjer je bila polfinalistka leta 2014. Pred tretjim grand slalom jo je sicer v finalu Roland Garrosa v Parizu, ugnala Latvijka Jelena Ostapenko.

Konec za petega nosilca

Ruski teniški igralec Danil Medvedjev, ki na lestvici ATP zaseda 49. mesto, pa je presenetil petega nosilca Švicarja Stana Wawrinko in ga premagal s 6:4, 3:6, 6:4 in 6:1.

Wawrinka se v Wimbledonu v primerjavi z New Yorkom, Roland Garrosom in Melbournom najslabše znajde. Na sveti travi namreč dlje od četrtfinala še ni prišel, medtem ko je na drugih treh turnirjih za grand slam že slavil.

Medvedjev prvič v karieri igra na turnirjih za grand slam, po velikem uspehu pa se bo v drugem krogu pomeril z belgijskim kvalifikantom Rubenom Bemelmansom. Wawrinka je šestič v karieri izgubil v prvem krogu Wimbledona, danes mu je igro oteževalo še poškodovano koleno, saj je vsak premor izkoristil za hlajenje z ledom.

Rus je v zadnjih dneh postal senzacija, saj je prejšnji teden prišel do polfinala turnirja ATP v Eastbournu, kjer ga je nato ustavil Srb Novak Đoković. V četrtfinalu je bil na turnirjih še v 's-Hertogenboschu in Queen'su.

"Pred letom dni sem bil 250. igralec sveta. Če bi mi nekdo rekel, da bom čez eno leto zmagal na glavnem igrišču, bi mu rekel, da se šali," je povedal Medvedjev po zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.