Šport
25 ogledov

Boksa, da bi bolje igrala tenis

Za moč na treningih Caroline Wozniacki tudi boksa. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V čem tiči skrivnost, da je mlada in majhna Caroline Wozniacki tako dobra tenisačica? Del njenega treninga je boksanje. "Za oboje potrebuješ hitre roke in hitre noge," pove 20-letna Danka.

Pred dvobojem polfinala OP ZDA, v katerem bo imela priložnost, da vsaj ponovi lanski dosežek (uvrstitev v finale), je prva nosilka Danka Caroline Wozniacki razkrila enega od ključev, da je tako uspešna. Del njenega treninga je tudi boks. "Je zabavno, zanimivo in zelo dobro. Moj trener dobro ve, kako sem lahko boljša, in očitno je boks prava stvar. Dobro je, da imam trenerja, ki me priganja do skrajnosti," je v New Yorku pripovedovala simpatična 20-letnica. "Tudi sama sem želela preizkusiti nekaj novega, nekaj neobičajnega."

Za oboje potrebuješ hitre roke in hitre noge.
Caroline Wozniacki

Pa vendarle boks mora imeti nekaj skupnega s tenisom, da je dober zanjo? "Za oboje potrebuješ hitre roke in hitre noge. Ja, vsekakor sta si športa podobna." Wozniackijeva ima celo najljubša boksarja, in sicer sta to danski prvak v srednjetežki kategoriji Mikkel Kessler in nekdanji britanski šampion Joe Calzaghe. Danka poljskih korenin sicer prihaja iz športne družine. Njen oče, ki je danes njen trener, je nekoč treniral nogomet, njena mama pa je bila celo v poljski odbojkarski reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.