Šport
14 ogledov

Boksar umoril ženo, nato storil samomor

Edwin Valero se je obesil z lastnimi oblačili. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji boksarski svetovni prvak, Venezuelec Edwin Valero, je v ječi le nekaj ur za tem, ko so ga aretirali zaradi umora svoje žene, storil samomor.

Edwin Valero, osemindvajsetletni narodni junak in osebni prijatelj predsednika Huga Chaveza, se je obesil z lastnimi oblačili, potem ko naj bi priznal umor 24-letne Jennifer Viere v hotelski sobi v Valencii.

Valera, ki naj bi ženo trikrat zabodel, je našel sojetnik v zaporu Carabobo v osrednji Venezueli. Boksar je ob najdbi še kazal znake življenja, a je kmalu zatem umrl.

Inca (po indijanskem bojevniku) in Dinamit sta bila vzdevka boksarja, ki v svoji karieri v 27 dvobojih ni nikoli izgubil, prav vse obračune pa je dobil z nokavtom. Svetovni prvak je bil v peresno lahki kategoriji po verziji WBA in v lahki po verziji WBC, slaven pa je postal, ko je postavil rekord, saj so morali sodniki njegovih prvih 18 dvobojev zaradi nemoči tekmecev prekiniti.

Svojo zadnjo zmago je zabeležil februarja, ko je v mehiškem Monterreyu premagal Antonia DeMarca, naslova svetovnega prvaka pa nato ni več branil, saj je želel prestopiti v višjo kategorijo. Tudi v svoji karieri se je večkrat znašel na drugi strani zakona, predvsem zaradi pretepanja žene in vožnje v vinjenem stanju. Tako je imel tudi prepoved boksanja v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.