Šport
87 ogledov

Boksar umrl po dvoboju

Mike Towell Profimedias
Petindvajsetletni boksar je zaradi poškodb, ki jih je utrpel v ringu, umrl po dvoboju.

Škotski boksar Mike Towell je izgubil svoj prvi dvoboj v profesionalni karieri, kasneje pa je zaradi krvavitve in zatekanja možganov umrl v bolnišnici. Petindvajsetletnik se je v dvoboju, ki je vodil do boja za britanski naslov v velterski kategoriji, v petek pomeril z Dalom Evansom in dokončno klonil v peti rundi.

Evans je svojega tekmeca po dvoboju označil za 'pravega bojevnika'. "Vse sestavine za zabaven dvoboj so bile tu. Oba sva glede na udarce 'razbijača' in žal mi je, da je bil tokrat Mike na narobni strani. Nikoli si ne želim, da mojega nasprotnika odnesejo na nosilih. Le kdo bi si želel tega. To je bilo zelo težko za njihovo družino in sočustvujem z njimi," je še pred vestjo o Towellovi smrti dejal Evans.

Boksar, ki je dobil nadimek Iron Mike Towell (Železni Mike Towell, op. p.), si je v svoji profesionalni karieri pred dvobojem v Glasgowu priboksal 11 zmag in en remi. V četrtkovem dvoboju je bil knockoutiran že v prvi rundi, nato pa tudi v peti, ko je bil boj tudi prekinjen. Sodnik v ringu je bil Victor Loughlin. Ta je bil v marcu glavni tudi na obračunu med Chrisom Eubankom in Nickom Blackwellom, slednji je po njem zaradi krvavitve lobanje moral končati kariero.

"Imam povsem strto srce. To je bilo najdaljših 24 ur v mojem življenju. Moj otrok je izgubil očeta, a bo ponosen nanj, ko bo izvedel, kaj vse je ta dosegel v življenju," je dejala Towellova partnerka Chloe Ross, skupaj sta bila osem let, in dodala: "Potem ko so ga odklopili z aparatov, je živel še 12 ur. Dočakal je še 12 rund brez pomoči, boril se je do konca in nas še enkrat naredil ponosne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.