Šport
9 ogledov

Bole dirko po Beneluksu končal kot četrti

Grega Bole je na 13. etapi letošnjega Toura dosegel odlično deveto mesto. (Foto: Žurnal24 main
Norvežan Edvald Boasson Hagen je dobil zadnjo etapo na dirki po Beneluksu s startom in ciljem v Sittard-Geleenu. Norvežan je s tem slavil tudi v skupni razvrstitvi. Na 201,2 kilometra dolgi etapi je edini slovenski predstavnik na dirki, Grega Bole, končal na četrtem mestu.

Edvald Boasson Hagen (Sky) je zdržal napade vseh tekmecev in na koncu brez večjih težav dobil šesto in zadnjo etapo ter s tem še potrdil skupno zmago. Boasson Hagen je etapo dobil s sekundo prednosti pred Portugalcem Manuelom Antoniem Cardosom (Radioshack) na drugem in Nizozemcem Larsom Boomom (Rabobank) na tretjem mestu. Z istim časom je ciljno črto prečkal tudi Grega Bole (Lampre), ki je končal na četrtem mestu, na tretji etapi pa je zasedel drugo mesto.

Tik pred sprintom glavnine so v zaščitni ograji končali Belgijec Jürgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto), Rus Denis Galimzjanov (Katjuša) in Američan Taylor Phinney (BMC), Boasson Hagen pa je izkoristil priložnost za zmago. "Vsi so šli v ovinek prehitro in padli pred menoj. Srečno sem se izognil padcu. Zmagal sem v etapi in sem res vesel, čeprav mi je žal fantov, ki so padli," je po zmagi povedal Norvežan, ki je bil poln hvale na račun moštvenega kolega Gerainta Thomasa: "Thomas je naredil res izjemno delo. V ospredju je bil zadnje tri kilometre. Res sem hvaležen ekipi."

V skupnem seštevku je Norvežan pred drugovrščenim Belgijcem Philippom Gilbertom (Omega Pharma-Lotto) prednost še povečal in ga na koncu premagal za 23 sekund. Britanec David Millar (Garmin) na tretjem mestu je zaostal 29 sekund. Bole je na koncu končal na 16. mestu z zaostankom 1:31 minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.