Šport
16 ogledov

Bole ostaja na vrhu

Dirka Po Sloveniji je v petek obiskala tudi sosednjo Avstrijo. (Foto: Barbara Mi Žurnal24 main
Grega Bole v svojih fantastičnih predstavah ne popušča. Potem ko je dobil prvo etapo dirke Po Sloveniji s ciljem v Medvodah, je bil najhitrejši tudi v sprintu druge od Ljubljane do avstrijskega Beljaka.

Grega Bole je zmagovalec tudi druge etape dirke Po Sloveniji. Drugo mesto je zasedel Italijan Daniele Bennati (Liquigas), slovenski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Matej Stare (Sava). Bole pred odločilno, tretjo etapo z vzponom na Krvavec seveda vodi tudi v skupnem seštevku.

Slovenski kolesarji, natančneje sprinterji, so spet dokazali svojo kakovost. Potem ko so v prvi etapi popolnoma zavzeli zmagovalni oder, so bili tokrat le za odtenek slabši. Na stopničke (drugo mesto) so tokrat dopustili le odličnemu sprinterju Liquigasa, Danieleju Bennatiju, ki pa vseeno ni mogel ogroziti slovenske zmage. Ekipa Lampreja je bila spet močnejša, do zmage pa je popeljala Boleta, za katerega bo garala do zadnjih metrov preizkušnje. "Za koga drugega naj delamo kot za domačina," je dejal Danilo Hondo, eden bolj znanih sprinterjev na svetu, ki se je povsem posvetil pomoči slovenskemu zvezdniku.

Da je bilo v drugi etapi vse povsem v znamenju slovenskih kolesarjev, je poskrbel Luka Rakuša, ki je bil tisti z največ pozornosti. Mladi kolesar najmlajšega slovenskega kluba Obrazi-Delo Revija se je namreč s pobegom dolgo časa kazal kameram in si s tem zagotovo zaslužil pohvale sponzorjev. Čeprav je imel že več kot šest minut prednosti, pa vendarle ni mogel računati na končen uspeh. Sprinterske ekipe na slovenski pentlji so namreč preveč kakovostne, da bi pri taki konfiguraciji dopustile uspeh ubežnika ne glede na to, da so morali tekmovalci premagati tudi vzpona na Ljubelj in Bleiberg.

Tako je spet odločal sprint večje skupine − praktično je bilo tako v vseh petih primerih, ko je Beljak na dirki Po Sloveniji gostil cilj etape, v katerem so imeli spet glavno besedo slovenski tekmovalci. Ne sicer klasični sprinterji, ki so ostali nekoliko zadaj, ampak tisti, ki jim ne najbolj težki vzponi vzponi ne pridejo do živega. Med temi je tudi Bole, ki tudi v drugi etapi ni dovolil, da ga kdo premaga. Niti Bennati, ki ima s treh največjih dirk že deset zmag.

"Ko imaš enkrat majico in ko etapa ni toliko težka, poskušaš majico zadržati. Seveda smo se za to odločili tudi mi. Ekipa me je do zadnjega klanca pripeljala brez težav, sam pa sem bil dovolj trmast, počutil sem se dovolj dobro, imel dovolj močne noge, da nisem popustil ter izpustil priložnosti. Premagati sprinterja, kot je Bennati ena na ena, šteje še več kot sama zmaga, tako da sem res zadovoljen. Bennatija, ki ga je dobro navlekel, sem ves čas sledil, na koncu pa tudi prehitel," je dejal kolesar iz Begunj, ki pa najbrž na odločilni etapi ne bo branil skupnega vodstva:

"Čeprav bom videl, kako se bom počutil, mislim, da bi bilo branjenje skupnega vodstva nesmiselno. Pred mano je Tour, tako da menim, da bi bilo nesmiselno in nepotrebno trošiti moči. Že zdaj se počutim utrujenega in potrebujem tudi malo počitka."

Dirka Po Sloveniji, 2. etapa:
1. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) 4:06:50
2. Daniele Bennati (Ita/Liquigas)
3. Matej Stare (Slo/Sava)
4. Blaž Furdi (Slo/Sava)
5. Giovanni Visconti (Ita/ISD)
6. Mitja Mahorič (Slo/Adria Mobil)
7. Anders Lund (Dan/Saxo Bank)
8. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)
9. Radoslav Rogina (Hrv/Loborika)
10. Francesco Failli (Ita/Acqua&Sapone)

Skupni vrstni red:
1. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) 8:16:04
2. Daniele Bennati (Ita/Liquigas) +0:14
3. Matej Stare (Slo/Sava) 0:16
4. Blaž Furdi (Slo/Sava) 0:20
5. Giovanni Visconti (Ita/ISD)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.