Šport
44 ogledov

Bole prvi v Medvodah

Grega Bole je na 13. etapi letošnjega Toura dosegel odlično deveto mesto. (Foto:
1/19
Žurnal24 main
Član italijanskega Lampreja Grega Bole je zmagovalec prve etape dirke Po Sloveniji, ki je potekala od Kopra do Medvod. Start 17. izvedbe te dirke si oglejte v galeriji.

Grega Bole je zmagovalec prve, 173 kilometrov dolge etape 17. kolesarske dirke Po Sloveniji od Kopra do Medvod. Kolesar iz Begunj, sicer član italijanskega Lampreja, je imel največ moči v sprintu večje skupine. Tudi drugo in tretje mesto sta osvojila slovenska tekmovalca, drugi je bil Marko Kump (Adria Mobil), tretji pa Jure Zrimšek (Sava).

"To je moja prva zmaga na dirkah po Sloveniji. Pred domačimi navijači je lepo zmagati, a zmaga na Pro Touru je le nekaj drugega. Zmago bi posvetil ekipi, ki je delovala res vrhunsko. Do zadnjih metrov je skrbela zame, praktično mi do sprinta ni bilo treba storiti ničesar. Mi smo na dirko prišli po etapno zmago. Imamo jo, poskušali bomo osvojiti še kakšno, v skupnem seštevku pa bo težko zmagati," je dejal Bole, ki je opisal tudi razmere na progi: "Bilo je težko, razmere so bile kaotične. Ni se videlo veliko pred sabo, padci so se kar vrstili. Na srečo pa sam tokrat smole nisem imel."

Njegov nekdanji kolega pri novomeškem Adria Mobilu, Kump, z drugim mestom ni bil nezadovoljen: "Ni nič tragičnega, če te premaga Bole. Vsi vemo, kakšen kolesar je to, da je pred kratkim zmagal etapo Pro Tour dirke. Vsekakor pa upam, da bom še imel priložnost premagati ga. Imel sem občutek, da bomo prevladovali slovenski kolesarji in ne Italijani. Menim, da imamo mi močnejše ekipe," je dejal Kump, ki je sprint začel nekoliko prepozno.

V petek bo druga etapa kolesarje vodila od Ljubljane (start v Tivoliju) do avstrijskega Beljaka, dolga bo 166 kilometrov, po napovedih pa naj bi bil njen razplet podoben kot v prvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.